Ηράκλειο

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών

«Όχι» στην καρατόμηση ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μοιρών

Βροντερό είναι το «όχι» από τους γονείς και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών αναφορικά με την καρατόμηση ειδικοτήτων.

Χτες, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Δήμου Φαιστού, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της μη λειτουργίας της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων.

Στη σύσκεψη, μάλιστα, ελήφθη η απόφαση για κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση στο Ηράκλειο, αύριο, στη 1:30 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι το ΕΠΑΛ Μοιρών είναι το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, ενώ όπως σχολιάζεται στην ανακοίνωση: «Δεν είναι δυνατόν παιδιά λαϊκών οικογενειών από το ΕΠΑΛ Μοιρών να απαιτείται να μετακινούνται πάνω από 100 χιλιόμετρα τη μέρα ή να μετακομίσουν προκειμένου να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου όπου λειτουργεί η συγκεκριμένη ειδικότητα ή ακόμη να εξαναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Δήμου Φαιστού με τους γονείς και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μη λειτουργίας της ειδικότητας των ηλεκτρολόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/9/2018.

Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο περαιτέρω αγωνιστικής δράσης, μετά την προφορική ενημέρωση των γονέων από τον Διευθυντή του σχολείου ότι θα λειτουργήσει για τη φετινή χρονιά η ειδικότητα των ψυκτικών (ειδικότητα Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού), αλλά όχι των ηλεκτρολόγων (ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων).

Οι γονείς δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας, κόντρα στη λογική των προαποφασισμένων μέτρων και περικοπών, της περιστολής των δαπανών που αφορούν στην Παιδεία, στις προσλήψεις καθηγητών.

Δεν είναι δυνατόν παιδιά λαϊκών οικογενειών από το ΕΠΑΛ Μοιρών - το μοναδικό που καλύπτει την περιοχή της Μεσαράς - να απαιτείται να μετακινούνται πάνω από 100 χιλιόμετρα τη μέρα ή να μετακομίσουν προκειμένου να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου όπου λειτουργεί η συγκεκριμένη ειδικότητα ή ακόμη να εξαναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα.

Εμείς οι γονείς δεν συμβιβαζόμαστε  με τη μιζέρια της έλλειψης καθηγητών, με το σχολείο που υπολειτουργεί καθώς λείπει ο βασικός αριθμός των απαιτούμενων εκπαιδευτικών και που με κριτήριο το δημοσιονομικό κόστος εκβιάζει τα παιδιά μας να ακολουθήσουν άλλο δρόμο από τις μορφωτικές ανάγκες τους.

Θα συμμετέχουμε μαζικά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη 1:30 στην Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση στο Ηράκλειο.

Απαιτούμε:

Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών και να λειτουργήσουν με πλήρη στελέχωση εκπαιδευτικών.»

Σχόλια