Ηράκλειο

Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για το φόνο του Όθωνα Ανδρουλιδάκη με 57 μαχαιριές

Ο 24χρονος -σήμερα- κατηγορούμενος φέρεται να μαχαίρωσε, μαζί με έναν ακόμη νεαρό (ανήλικο τότε) τον Όθωνα Ανδρουλιδάκη

Δεν εκδικάστηκε τελικά σήμερα Τετάρτη η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, ο οποίος σφαγιάστηκε τον Αύγουστο του 2015, μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες, από δύο νεαρούς άνδρες.

Η πολύκροτη υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο, αναβλήθηκε "αορίστως" από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσει ένας 24χρονος -σήμερα- άνδρας, ο οποίος εκτίει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για την εν λόγω υπόθεση.

Το χρονικό

Ο Όθωνας Ανδρουλιδάκης είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 13ης Αυγούστου του 2015, μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες. Ο 71χρονος εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος... Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι του νωρίτερα τα ξημερώματα, την ώρα που ο γέροντας κοιμόταν. 

Οι νεαροί αφού μαχαίρωσαν θανάσιμα τον Ανδρουλιδάκη, άρπαξαν χρηματικό ποσό που είχε μαζί του ο άτυχος ηλικιωμένος και τράπηκαν ανενόχλητοι σε φυγή... Εντούτοις, δεν κατάφεραν να διαφύγουν για πολλή ώρα της σύλληψής τους, αφού μερικές ώρες αργότερα έπεσαν στο "δόκανο" της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών από τη Βουλγαρία, η υπόθεση διαχωρίστηκε για τον δεύτερο δράστη, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, ήταν ανήλικος. 

Τα πρωτοβάθμια δικαστήρια

Ωστόσο, ο 24χρονος -σήμερα- άνδρας δικάστηκε κανονικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου: Τον Οκτώβριο του 2016, ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο, εκτός από αυτή της «κακόβουλης βλασφημίας».  

Οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο τη μέγιστη των ποινών τόσο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, όσο και για τη ληστεία: Ισόβια για το φονικό, ισόβια και για την πράξη της ληστείας, λόγω της ιδιαίτερης σκληρότητας που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος του Όθωνα Ανδρουλιδάκη. 

Μερικούς μήνες μετά τη βαριά καταδίκη του νεαρού, η υπόθεση αναβίωσε ξανά στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο έτερος δράστης. 

Ο 20χρονος -σήμερα- νεαρός κρίθηκε -και αυτός- ένοχος για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας και της ληστείας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 35 ετών και για τις δύο πράξεις, ωστόσο η ποινή του συγχωνεύτηκε τελικά σε 25 έτη. 

 

Σχόλια