default-image

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετοχή δηλώνουν μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών παραδίδονται από τον Δήμο Ηρακλείου.

Νέο Κοινωνικό Πρόγραμμα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών ξεκινά για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019 ο δήμος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO νομού Ηρακλείου.

Με την αρωγή, την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου, ο Δήμος, θα στηρίξει μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ) της περιοχής τους και στο Κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου (τηλ. για πληροφορίες 2813.409112, Γραμματεία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής).

Η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και οι μαθητές που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα σε ήδη υπάρχοντα τμήματα, στα κέντρα ξένων γλωσσών-μέλη του συλλόγου Palso, τα οποία θα δηλώσουν συμμετοχή.

Υποστηρικτικές ενέργειες για παιδιά, μαθητές, φοιτητές

- Τα σεμινάρια υπολογιστών για νέους ανέργους τα οποία ξεκινούν στις αρχές του επόμενου μήνα.

- Η αποστολή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης σε φοιτητές που φοιτούν εκτός Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Η δράση ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος.

- Η παροχή δωρεάν πρωινών στα σχολεία, η οποία επίσης συνεχίζεται.

- Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε εκατοντάδες μαθητές και σύντομα θα ξεκινήσει τη φετινή λειτουργία του.

- Η οικονομική στήριξη με ποσό άνω του 1.000.000 ευρώ ετησίως, από τον Δήμο Ηρακλείου στον ΔΟΠΦΜΑΗ , μεταξύ άλλων και για την απαλλαγή όσο το δυνατόν περισσότερων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής τροφείων.

- Η συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά άπορων οικογενειών μέσω της επιτυχημένης δράσης «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου» που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

- Με άλλους τρόπους και παροχές που δεν ανακοινώνονται πάντα, μέσω των κοινωνικών δομών και των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News