Ηράκλειο

Πέθανε ο ξακουστός βιολάτορας Γιώργος Βασιλάκης

O "Σκαλανιώτης" ήταν ένας από τους τελευταίους παλιούς βιολάτορες

 «Σίγησε» το βιολί του Γιώργου Βασιλάκη ο οποίος «έφυγε» στις 6 το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό.

Ο ξακουστός καλλιτέχνης που ήταν γνωστός και ως Σκαλανιώτης, αποτελεί έναν από τους τελευταίους παλιούς βιολάτορες στην Κρήτη και είχε αφήσει «εποχή» στην κρητική μουσική.

Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε στο Σκαλάνι και γρήγορα άρχισε να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την κρητική μουσική. Ξεκίνησε αρχικά με άλλα μουσικά όργανα αλλά γρήγορα τον "κέρδισε" το βιολί.

Ο ίδιος είχε επιρροές από παλαιότερους καλλιτέχνες και γρήγορα άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στο βιολί. Yπήρξε μάλιστα ο τελευταίος εν ζωή βιολάτορας του Σκαλανίου. 

O γιος του Στέλιος που παρακολουθούσε την πορεία του, δεν ακολούθησε την αγάπη που είχε ο πατέρας του στο βιολί αφού τον ''κέρδισε" περισσότερο η λύρα.

Οι κρητικοί καλλιτέχνες μιλούν πλέον έναν μεγάλο καλλιτέχνη που «έφυγε» από τη ζωή . Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 27/9 στις 15.00 στο Καινούργιο χωριό Πεδιάδος , ενώ η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού από 13.00 το μεσημέρι. 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια