Ηράκλειο

Νέοι αγωγοί ύδρευσης σε Θέρισσο - Μασταμπά - Δείτε τους δρόμους

Νέα δίκτυα ύδρευσης έρχονται σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου.

Στην ΔΕΥΑΗ έγινε η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου  «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς - Θέρισσος». Τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Πρόκειται για το πρώτο υποέργο για την «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς - Θέρισσος» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 3.000.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και τελικό ποσό σύμβασης 1.394.062 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) ενώ η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση ορίζεται 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη στην περιοχή Μασταμπά - Θέρισσος στην πόλη του Ηρακλείου.

Η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται από την οδό Ιωνίας, Ιερολοχιτών, Πετρακογιώργη, Ανδρέα Παπανδρέου, Λεβήνου, 62 Μαρτύρων, Πυράνθου, Γεωργιάδη, Κονδυλάκη, ΕΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου και – μεταξύ άλλων-  περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 38.700 μ.

Το έργο θα συμβάλλει στη μείωση των απωλειών νερού λόγω περιορισμού των διαρροών που παρατηρούνται εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης και θα βελτιώσει τις συνθήκες υδροδότησης της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια