Ηράκλειο

Δεν πληρώνουν το «χαράτσι» για το… «λίφτινγκ» στο Λίντο οι γονείς

Ομόφωνα αποφάσισαν να μην πληρώσουν τη χρέωση των 5 ευρώ στο ΕΑΚΗ οι γονείς

Την απόφαση να μην καταβάλει κανένας γονιός την επιπλέον χρέωση των 5 ευρώ στο ΕΑΚΗ έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων των αθλούμενων και των αθλητών του κολυμβητηρίου «Λίντο» στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η οποί πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) ζητάει 5 ευρώ ανά αθλητή για ατομική χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, μηνιαίως, με την προϋπόθεση να αφαιρεθούν από το ποσό που καταβάλουμε ως συνδρομή  προς τα σωματεία, κάτι που όμως δεν εγγυάται στους γονείς ότι θα εφαρμοστεί στη πράξη.

Την πεποίθηση αυτή εξηγεί ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων των αθλούμενων και των αθλητών του κολυμβητηρίου «Λίντο», ο οποίος αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση: «Γνωρίζουμε ότι τα σωματεία έχουν ήδη απαντήσει στη διοίκηση (επιστολή 05/09/18) ότι αδυνατούν να προχωρήσουν σε μείωση των συνδρομών τους, εξηγώντας ότι πληρώνουν ενοίκια για τη χρήση διαδρομών, τη μικρή πισίνα, τον αποθηκευτικό χώρο τους και τη χρησιμοποίηση  παπλώματος. Καλούμαστε λοιπόν οι γονείς, βάσει της απόφασης του ΕΑΚΗ, να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα.»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Όπως όλοι γνωρίζουμε το Λίντο είναι Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και χρηματοδοτείται από το κράτος για τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του. Τα μέλη του συλλόγου, ως φορολογούμενοι πολίτες, δικαιούνται να κάνουν χρήση του χώρου καθότι πληρώνουμε και τις μηνιαίες συνδρομές στα σωματεία. Κρίνουμε λοιπόν αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε εις διπλούν με την επιπλέον οικονομική απαίτηση της επιτροπής διοίκησης του  ΕΑΚΗ.

Τα τεράστια έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι αποτέλεσμα της κακής διοίκησης όλων των επιτροπών διοικήσεως που ανέλαβαν μέχρι και σήμερα, οι οποίες χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό δεν μπόρεσαν να εκσυγχρονίσουν ενεργειακά το μοναδικό  ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο στη πόλη μας ώστε να μειώσουν τα έξοδα λειτουργίας του.

Ως  γονείς των αθλητών επιβαρυνόμαστε οικονομικά τη συνδρομή, τον εξοπλισμό κολύμβησης, το κόστος συμμετοχής στις ημερίδες και στα πρωταθλήματα, τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς σε όλες τις κολυμβητικές αποστολές εντός και εκτός Κρήτης, τις ανανεώσεις ατομικών δελτίων υγείας κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά προστέθηκε άλλη μια μετακίνηση αφού το Λίντο δεν φιλοξένησε τους χειμερινούς αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών λόγω μικρής κερκίδας. Πιστεύουμε  ότι η επιβολή αυτού του επιπλέον κόστους θα αναγκάσει πολλές οικογένειες να διακόψουν τα παιδιά τους από την κολύμβηση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι αυτή η απόφαση της διοικήσεως του ΕΑΚΗ  δεν συνάδει με το σκοπό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα με «τον στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή της αθλητικής πολιτικής της χώρας, στο πλαίσιο της συνταγματικής  υποχρέωσης του κράτους για την προστασία, ανώτατη εποπτεία και οικονομική στήριξη του αθλητισμού» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι δεν μπορούμε εμείς να γίνουμε οι εισπράκτορες της διοίκησης ΕΑΚΗ επειδή όπως ισχυρίζεται δυσκολεύεται  να πάρει τα χρήματα από τα σωματεία ή να γίνουμε οι χρηματοδότες του κολυμβητηρίου  επειδή δεν διεκδικεί από το υπουργείο παραπάνω χρήματα ως όφειλε να κάνει για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης. Η διοίκηση του ΕΑΚΗ με αυτή της την απόφαση προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της και ωθεί τους γονείς να έρθουν σε κόντρα με τα σωματεία αντί να προσπαθήσει να βρει μια λύση σε συνεργασία με τα σωματεία και το υπουργείο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους χαρακτηρίζουμε την επιβολή αυτής της χρέωσης άδικη και καταχρηστική και ζητάμε από την διοίκηση του ΕΑΚΗ να ανακαλέσει την απόφαση της με ΑΔΑ:Ψ17Π469ΗΓΞ-Χ2Χ/16.08.2018 και αποφασίζουμε ομόφωνα να μην καταβάλουμε αυτό το «χαράτσι» στο ΕΑΚΗ.

Παρόλο που δεν υπήρξε διαβούλευση από την μεριά της διοίκησης ΕΑΚΗ εμείς σαν σύλλογος είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο όποτε μας ζητηθεί από την διοίκηση.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια