Ηράκλειο

«Ναι» για τη λαϊκή και «σφαγή» για το Πολιτιστικό Κέντρο

Τον δρόμο για τον νέο της χώρο, στο δημοτικό ακίνητο απέναντι από τις φυλακές ετοιμάζεται και με τη βούλα τώρα να πάρει η λαϊκή αγορά της Ν. Αλικαρνασσού μετά το σημερινό διπλό ''πράσινο φως''

Μετά το πρωινό ομόφωνο ''ναι'' από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ομόφωνα υπέρ της μετακόμισης της λαϊκής τάχθηκε απόψε  και το δημοτικό συμβούλιο, με πολλαπλές αιχμές μάλιστα από συμβούλους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της αντιπολίτευσης κατά της διοίκησης των φυλακών για το ''όχι'' που έχει εκφράσει ενάντια στη προωθούμενη μεταφορά της αγοράς.

Στη χθεσινή  συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου ξεδιπλώθηκε επίσης μια άγρια πολιτική κόντρα με φόντο την προωθούμενη έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών για το έργο του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου...

Σε μια θυελλώδη συζήτηση, και ενόψει της λήψης απόφασης στο σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ, το ενδιαφέρον κέντρισαν 2 γεγονότα. Το ένα είναι η  παραδοχή του προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη πως η β' φάση του Πολιτιστικού αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο . Κάτι που σηματοδοτεί ουσιαστικά νέα παράταση , μιας και η σημερινή παράταση που έχει δοθεί προς τον ανάδοχο εκπνέει στις 4 Νοεμβρίου.

Το δεύτερο  αξιοσημείωτο γεγονός ήταν το άγριο ''σφυροκόπημα'' που δέχτηκε η ΔΕΠΤΑΗ και η δημοτική αρχή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης  και την Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου για τη πρόθεση της Λότζια  να εγκριθεί ανακεφαλαιωτικός πίνακας για αλλαγές(και μαζί τους πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις) στο αντικείμενο των εργασιών. Αλλαγές, όπως ειπώθηκε καυστικά από πολλά χείλη, που δεν προβλέπονται από τη πρόσφατα εγκεκριμένη μελέτη του έργου  και τις οποίες θα έπρεπε , σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να χρεωθεί ο ανάδοχος!

Σχόλια