Πλήθος εκδηλώσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ηράκλειο
Πλήθος εκδηλώσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου

Με μία ποδηλατάδα, ένα flash mob, αλλά και χορευτικά και ποδηλατάδα ολοκληρώθηκε, το Σάββατο, η Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Είχαν προηγηθεί ποικίλες επιτυχημένες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, που ήταν και η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι, τένις και πινγκ – πονγκ, στην Πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια),  με τη συμβολή του Ομίλου Ηράκλειο Ο.Α.Α.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε το και το flash mob (απροειδοποίητο event που ξεκινά μέσα στο ανυποψίαστο πλήθος) το οποίο διοργάνωσε η χορευτική ομάδα της σχολής Danziamo, με την συνεργασία ηθοποιών από την θεατρική ομάδα «Σβούρα» , σε σκηνοθεσία Γιάννη Πανταγιά, το μεσημέρι της ίδιας μέρας μπροστά στη Λότζια. Οι διερχόμενοι πεζοί αρχικά αιφνιδιάστηκαν και εν συνεχεία καθηλώθηκαν από το πρωτότυπο δρώμενο που περιελάμβανε εντυπωσιακά χορευτικά αλλά και ξεκάθαρα μηνύματα σεβασμού προς όλους όσους κινούνται στην πόλη.

Μέρος των εκδηλώσεων παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας αποσκοπούσε κυρίως στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον τρόπο που κινούμαστε μέσα στην πόλη, τον σεβασμό στα ΑμεΑ κ.ά.

Είδαμε με ικανοποίηση χιλιάδες ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να ενστερνίζονται το γενικότερο μήνυμα αυτών των δράσεων. Που δεν είναι άλλο από την αναγκαιότητα να γίνει το Ηράκλειο μια πόλη περισσότερο φιλική  στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης αλλά στα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Μια πόλη δίχως αυτοκίνητα στο κέντρο της.

Εμείς απ’ την πλευρά μας έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση (έργα Ανάπλασης στον Σταυρό, mini bus, δωρεάν παροχή ποδηλάτων, αναβάθμιση των ραμπών ΑμεΑ), όμως είναι σίγουρο ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά αλλά και η συνεργασία των δημοτών για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Η ανταπόκριση του κόσμου στις προσπάθειές μας,  με κάνει να  πιστεύω βάσιμα ότι θα τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News