Σώθηκαν οι συλλογές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – Φόβοι για εξοπλισμό εκατομμυρίων

Ηράκλειο
Σώθηκαν οι συλλογές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – Φόβοι για εξοπλισμό εκατομμυρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι καταστράφηκε και τι σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Καλά αλλά και κακά νέα για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης μετά την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο όπου στεγάζονταν γραφεία αλλά και εργαστήρια του Μουσείου. Οι μεγάλες και πολύτιμες συλλογές μπορεί να σώθηκαν, ο μεγάλος φόβος όμως είναι μήπως καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές όργανα εκατομμυρίων ευρώ…

Από την πρώτη στιγμή το προσωπικό του Μουσείου συγκέντρωσε ό,τι μπορεί να σωθεί και αγωνιά για ό,τι έχει καταστραφεί. Mαλιστα οι κύριοι Μυλωνάς και Φασουλάς τις πρώτες κρίσιμες ώρες της φωτιάς έμπαιναν στο χώρο και έσωσαν με τα χέρια τους ό,τι μπορούσαν. 

Σώθηκαν συλλογές – Φόβοι για τα όργανα εκατομμυρίων

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr o πρώην διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που υπήρξε και η «ψυχή» του, Μωυσής Μυλωνάς : «δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν σωθεί τα όργανα πoυ είναι “μέσα” στην αιθάλη. Πρόκειται για όργανα αξίας εκατομμυρίων ευρώ , για παράδειγμα το εργαστήριο dna όπου μόνο τα αναλώσιμα κοστίζουν περίπου 500.000 ευρώ. Τα όργανα έχουν μεταφερθεί στο λευκό κτίριο αλλά  δεν υπήρχε μέχρι το μεσημέρι ρεύμα, για να τα βάλουμε να λειτουργήσουν και να έχουμε ακριβή εικόνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News