Ηράκλειο

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συλλαλητήριο

Τι ζητά το ΠΑΜΕ από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους;

Η Γραμματεία Ηρακλείου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σκοπός του συλλαλητηρίου είναι η άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και τους εκάστοτε ιθύνοντες για - μεταξύ άλλων αιτημάτων - αύξηση των μισθών, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μαζικές προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ.

Παράλληλα, μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και η δημιουργία νέων υποδομών αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ:

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βαφτίσει για ακόμα μια φορά «το κρέας ψάρι». Εφευρίσκει καινούργιους τίτλους για τα παραμύθια που πλασάρει στον λαό όπως «επιστροφή στην κανονικότητα» ή «τέλος των μνημονίων».

Προσπαθεί να κρύψει ότι συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συμφωνήσει σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται πατάει στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, στα χαράτσια και την φοροληστεία.

Και εδώ στο νομό μας, έχουμε νιώσει βαθιά στο πετσί μας τι πραγματικά σημαίνει  «ανάπτυξη» και «κανονικότητα» για την κυβέρνηση και αυτούς που υπηρετεί.

Κανονικότητα στα ξενοδοχεία είναι να δουλεύουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ολόκληρη σαιζόν χωρίς ρεπό, 12ωρα-14ωρα με μισθούς πείνας, λιποθυμίες και εντατικοποίηση που τσακίζει κόκαλα την ίδια ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι  βγάζουν για άλλη μια χρονιά αμύθητα κέρδη.

Κανονικότητα στο εμπόριο με την κατάργηση την κλαδικής σύμβασης είναι το τσάκισμα των μισθών από 918€ μεικτά το 2011 στα 511€ μεικτά το 2018, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, η προσπάθεια για ανοιχτά καταστήματα έως τις 11 το βράδυ, οι λευκές νύχτες, τα OpenMall κ.α.

Κανονικότητα στη Ανακύκλωση είναι να δουλεύουν απλήρωτοι και με τον φόβο του εργατικού ατυχήματος.

Κανονικότητα είναι για την κυβέρνηση η πλήρης απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, της υγείας κ της πρόνοιας, με εκατοντάδες παιδιά εργατών εκτός παιδικών σταθμών, εκατοντάδες αναπληρωτές χωρίς σπίτια, ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ.α.

Ανάπτυξη για την κυβέρνηση είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το ξεσπίτωμα δηλαδή  του λαού για τα κέρδη των τραπεζών, τα εκατοντάδες κομμένα ρεύματα σε νοικοκυριά εν έτη 2018.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε. 

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί τον λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Από τη μια διαμορφώνει χαμοζωή για την εργατική τάξη και τον λαό και από την άλλη βάζει την χώρα μας πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέναντι στην Ρωσία, διαλέγει στρατόπεδο κάνοντας την χώρα μας στόχο. Μας εμπλέκει πιο βαθιά στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δε διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις – κοινωνικές παροχές.

Δυναμώνουμε τα σωματεία, την οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Δυναμώνουμε τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις μας απέναντι στην εργοδοσία. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στα σωματεία για να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία στην πάλη μας και όχι γρανάζια της εργοδοσίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:

             Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

             Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

             Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

             Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

             Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

             Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που τσακίζει τις συντάξεις.

             Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

             Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

             Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 στην Πλατεία Λιονταριών»

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια