Έσωσαν τρία «κατσούλια» από τον πύρινο εφιάλτη

Ηράκλειο
Έσωσαν τρία «κατσούλια» από τον πύρινο εφιάλτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία απρόσμενη «συνάντηση» είχαν οι πυροσβέστες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ενώ οι περιπολίες δε σταματούν και βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή μετά τη χτεσινή τεράστια πυρκαγιά που «σήκωσε στο πόδι» το Ηράκλειο και ανησύχησε την Κρήτη και το Πανελλήνιο, οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη.

Τρία νεογέννητα γατάκια εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα στη στέγη κτηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Φοβισμένα από τις φλόγες, τον καπνό, το νερό αλλά και τη φασαρία και την αναστάτωση της προηγούμενης ημέρας είχαν κουρνιάσει σε μία γωνιά και περίμεναν υπομονετικά τους διασώστες τους.

Οι πυροσβέστες κατέβασαν τα μικροσκοπικά κατσούλια και τα τάισαν με σύριγγες. Σίγουρα πλέον βρίσκονται σε ασφαλή χέρια ενώ από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εξετάζουν το ενδεχόμενο να τα δώσουν στη Φιλοζωική.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να έχουμε και αυτή την ανθρώπινη παράμετρο σώζοντας τα τρία γατάκια. Ήταν η ευαίσθητη πλευρά της χτεσινής μέρας που σκόρπισε χαμόγελα σε όλους μας» δήλωσε στο neakriti.gr ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου, Μιχάλης Σεληνιωτάκης.

Ήταν μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας ανάμεσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια που καταδεικνύει και την ευαίσθητη πλευρά των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News