Η μεγάλη καταστροφή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από ψηλά

Ηράκλειο
Η μεγάλη καταστροφή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από ψηλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από την τεράστια πυρκαγιά, σε λήψη drone αλλά και σε λήψεις από αεροπλάνο

Με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας η τεράστια καταστροφή που υπέστη το Πανεπιστήμιο Κρήτης από την τεράστια φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής και τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το μεσημέρι.

Με λήψεις από drone φαίνονται οι πυροσβέστες που δίνουν τη δική τους μάχη με την πυρκαγιά η οποία κατακαίει το μέρος.

Μία τεράστια έκταση έγινε στάχτη, ενώ από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα αφού τα φιαλίδια αιθανόλης δεν τα άγγιξαν οι φλόγες, το ίδιο και τα βαρέλια με το οινόπνευμα.

Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς, πάντως, από τα πλάνα που έχουν τραβηχτεί από αέρος είναι ότι όντως το Πανεπιστήμιο Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και είναι ευτύχημα που δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Το ίδιο ακριβώς αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αεροπλάνο και εξασφάλισε το neakriti.gr: στην πρώτη εικόνα φαίνονται οι πυκνοί καπνοί που έχουν κυκλώσει το Ηράκλειο, ενώ στη δεύτερη φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής στο χώρο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Δείτε το Video:

Το χρονικό της μεγάλης πυρκαγιάς

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, όταν φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News