Ηράκλειο

Στην Κρήτη ο Γαβρόγλου εξαιτίας της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Το Συντονιστικό έχει ως βασικό θέμα την αποτίμηση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού και έκαψε εξοπλισμό και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η κινητοποίηση των φορέων ήταν άμεση και τεράστια τόσο εντός όσο και εκτός του νησιού μας.

Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετέβη στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Ζέρβα.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του πανεπιστημίου σήμερα, Κυριακή, έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και ο κ. Γαβρόγλου βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος.

Μάλιστα, ο υπουργός θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Επίσης, αύριο, Δευτέρα, ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι 69 φοιτητές που διέμεναν στις φοιτητικές εστίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους αφού η εκκένωση των εγκαταστάσεων ήταν άμεση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια