Ηράκλειο

Υπό έλεγχο η τεράστια φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μετά από 4 ώρες, η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού, τέθηκε υπό έλεγχο

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, όταν φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η φωτιά έλαβε σύντομα τεράστιες διαστάσεις σημαίνοντας συναγερμό σε Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και αστυνομία.

Ειδικότερα, επί ποδός βρέθηκαν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν και από άλλες περιοχές της Κρήτης, με την προσπάθεια των πυροσβεστών να είναι υπεράνθρωπη, ενώ στο σημείο επιχείρησαν, συνολικά, 2 ελικόπτερα, τα οποία βοήθησαν στην κατάσβεση πραγματοποιώντας δεκάδες ρίψεις νερού στο φλεγόμενο κτήριο. Ενώ, ρίψεις πραγματοποιήσε, στη 1 το μεσημέρι και το ελικόπτερο τύπου Erickson, το οποίο εστάλη από την Αττική. 

Η στιγμή της αναζωπύρωσης:

Στο χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ξέσπασε η τεράστια πυρκαγιά βρισκόταν η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου, στην οποία διέμεναν 69 φοιτητές, εκ των οποίων είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Από τη μάχη με τις φλόγες έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, περίπου στις 11:30 το πρωί, ενώ νέα αναζωπύρωση ξέσπασε ελάχιστα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία διέκοψε, προληπτικά, την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κνωσού, ενώ, επίσης προληπτικά διακόπηκε η γενική εφημερία στο Βενιζέλειο, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στο ΠΑΓΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια