«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»: Οδηγίες από την πυροσβεστική για την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο

Ηράκλειο
«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»: Οδηγίες από την πυροσβεστική για την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μείνουν στα σπίτια τους συστήνει ο κ. Μαραγκάκης στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής

Για τον κίνδυνο που μπορούν να επιφέρουν οι καπνοί στην ανθρώπινη υγεία μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάννης Μαραγκάκης, Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαραγκάκης, λόγω της καύσης επικίνδυνων υλικών - όπως το ίδιο το κτήριο που καταστράφηκε, το οποίο ήταν ΠΡΟΚΑΤ - στην ατμόσφαιρα της ευρύτερης περιοχής του Πανεπιστημίου υπήρχαν πυκνοί καπνοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστούν επικίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα για όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Μαραγκάκης κάλεσε όλους τους πολίτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να κλείσουν να μείνουν στα σπίτια τους, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, ή να κατέβουν σε χαμηλότερο επίπεδο, σε περίπτωση που διαμένουν σε όροφο.

Ιδιαίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακάλεσε όσους διαμένουν στα Δυτικά του Πανεπιστήμιου Κρήτης, να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ, κάλεσε τα γηροκομεία που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, να μη πραγματοποιηθεί προαυλισμός των ηλικιωμένων, ενώ, ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε η Ειδική Μονάδα Έκτακτων Καταστροφών του ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News