Οριστικό: Εκτός Κρήτης η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ηράκλειο
Οριστικό: Εκτός Κρήτης η Ελληνογερμανική Συνέλευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό τον φόβο έντονων διαμαρτυριών ακυρώθηκε η ελληνογερμανική συνέλευση, πριν καλά - καλά ξεκινήσει - Εισακούστηκαν οι οργισμένες ενστάσεις από αιρετούς της Κρήτης

Η ετήσια ελληνογερμανική συνέλευση, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Χερσόνησο, ματαιώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε και ενώ οι προετοιμασίες ήταν στην τελική ευθεία.

Μπροστά σε μία διαφαινόμενη... μάχη της Κρήτης τινάχθηκε τελικά στον αέρα η ετήσια ελληνογερμανική συνέλευση που φέτος επρόκειτο να φιλοξενηθεί στην Χερσόνησο στις αρχές Νοεμβρίου μετά το ντόμινο αντιδράσεων από πλευράς αιρετών μαρτυρικών χωριών της Κρήτης.

Πρόκειται για μία συνέλευση θεσμό που ξεκίνησε μετά την επιβολή των Μνημονίων στη χώρα μας, υπό τις οδηγίες του υφυπουργού της Γερμανίας Χ. Φούχτελ, η οποία αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό, τη νεολαία, τη διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας κ.ά.

Ανεπιθύμητη από εκπροσώπους δήμων μαρτυρικών χωριών

Φέτος αποφασίστηκε να λάβει χώρα στη Χερσόνησο, ωστόσο μετά το συνέδριο για τις γερμανικές επανορθώσεις, το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Βιάννο, εκεί εκπρόσωποι δήμων μαρτυρικών χωριών, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον δήμαρχο Χερσονήσου, αλλά και τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να ακυρωθεί η συγκεκριμένη συνέλευση.

Μάλιστα προηγήθηκε και κάποιο συγκεκριμένο ψήφισμα το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η Γενική Συνέλευση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ιδιαίτερα οι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στις εργασίες του

Απαιτούν ομόφωνα

Από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου να ακυρώσουν την 8η  Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που προγραμματίζεται για τις αρχές Νοέμβρη στην Κρήτη.

Από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να μην προσχωρήσουν σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που συμψηφίζουν, υπονομεύουν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη».

Στο συνέδριο της Βιάννου πάντως εκφράστηκε η σαφής πρόθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις, μέσα και έξω από τη Συνδιάσκεψη, αν τελικά αυτή πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, ενώ διακινήθηκε και η (ανεπιβεβαίωτη) πληροφορία ότι ενδεχομένως το «παρών» στην Κρήτη τον Νοέμβριο να δώσει και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ, ωστόσο θα έδιναν το «παρών» τρεις υπουργοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News