Σκηνικά για γέλια και για κλάματα στην Κνωσό! - Έκλεισαν οι τουαλέτες

Ηράκλειο
Σκηνικά για γέλια και για κλάματα στην Κνωσό! - Έκλεισαν οι τουαλέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 10 το πρωί έκλεισαν οι τουαλέτες για τους χιλιάδες επισκέπτες του ανακτόρου, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και υπό τον φόβο οι χώροι υγιεινής να πλημμυρίσουν με λύματα

Απίστευτες καταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και σκηνικά για γέλια και για κλάματα είχαμε κατά τη χθεσινή ημέρα, λόγω τεχνικού “μπλακ-άουτ” στις τουαλέτες!

Από τις 10 το πρωί έκλεισαν οι τουαλέτες για τους χιλιάδες επισκέπτες του ανακτόρου, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και υπό τον φόβο οι χώροι υγιεινής να πλημμυρίσουν με λύματα.

Σαστισμένοι, έκπληκτοι και ανάστατοι, οι τουρίστες προσπαθούσαν αρχικά να καταλάβουν τι συνέβαινε και γιατί ένας τόσο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος με τέτοια υψηλή επισκεψιμότητα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις βιολογικές ανάγκες των επισκεπτών. Κάποιοι κοιτούσαν και ξανακοιτούσαν απελπισμένοι προς τη μεριά των κλειστών χώρων υγιεινής, άλλοι το συζητούσαν καυστικά ή το έριχναν στο χιούμορ!

Πολλά, όπως ήταν φυσικό, τα παράπονα, με αρκετούς επισκέπτες να σημειώνουν με νόημα πως πλήρωσαν ακριβά εισιτήρια για να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο και περίμεναν, αν μη τι άλλο, να βρουν υποδομές ανάλογες με τα σπουδαία μνημεία στο εξωτερικό

Πολλά, όπως ήταν φυσικό, τα παράπονα, με αρκετούς επισκέπτες να σημειώνουν με νόημα πως πλήρωσαν ακριβά εισιτήρια για να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο και περίμεναν, αν μη τι άλλο, να βρουν υποδομές ανάλογες με τα σπουδαία μνημεία στο εξωτερικό.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως ήρθαν από πολύ μακριά μόνο και μόνο για να θαυμάσουν από κοντά το ανάκτορο- “λίκνο” του Μινωικού Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα, πολλοί εκ των επισκεπτών βγήκαν στην αναζήτηση τουαλέτας εκτός του αρχαιολογικού χώρου. Όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, δεν έλειψαν οι εικόνες συνωστισμού σε παρακείμενες επιχειρήσεις. Μη έχοντας άλλη λύση, πολλοί τουρίστες βγήκαν έξω και κινήθηκαν προς τα καταστήματα. Δεν άργησαν μάλιστα να σχηματιστούν... ουρές για μια τουαλέτα σε καταστήματα και εστιατόρια πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού. Πώς όμως προέκυψε το όλο πρόβλημα, που δοκίμασε τα νεύρα και τις αντοχές των επισκεπτών της Κνωσού;

Κάηκαν τα μοτέρ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν δύο μοτέρ σε βόθρο όπου συγκεντρώνονται τα λύματα, πριν αυτά προωθηθούν στον αγωγό αποχέτευσης και καταλήξουν στον βιολογικό καθαρισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση στον βόθρο ήταν οριακή, με εργαζόμενους από τον αρχαιολογικό χώρο να ενημερώνουν σχετικά τη ΔΕΥΑΗ, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες απόφραξης και αντικατάστασης των δύο μοτέρ.

Οι τουαλέτες ήταν κλειστές για αρκετές ώρες, ενώ υπήρχε σχετική σήμανση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού πως δεν ήταν δυνατόν (μέχρι νεωτέρας) να εξυπηρετηθούν... Πρόκειται μάλιστα για τις 25 τουαλέτες οι οποίες ανακατασκευάστηκαν μετά από δεκαετίες και δόθηκαν προς χρήση από τον περασμένο Μάρτιο.

Περιττό φυσικά να αναφέρουμε ότι το τραγελαφικό σκηνικό έφτασε μέχρι το εξωτερικό. Τις εικόνες με τις κλειστές τουαλέτες και τις ουρές στα γειτονικά μαγαζιά έσπευσαν να απαθανατίσουν ουκ ολίγοι τουρίστες, με ορισμένους, ωστόσο, να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το όλο πρόβλημα... με χιούμορ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News