Μια ξεχωριστή πολιτιστική Κορεατική βραδιά στην Κρήτη

Ηράκλειο
Μια ξεχωριστή πολιτιστική Κορεατική βραδιά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία άκρως ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα πολιτιστική Κορεατική… «βραδιά», πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αμμουδάρα.

Το πρόγραμμα ήταν εξόχως πλούσιο και ολοκληρώθηκε με προβολή κορεατικής ταινίας. Πρόκειται για μία ταινία δράσης όπου διαδραματίζεται το ανθρωποκυνηγητό ενός μυστικού πράκτορα της Βόρειας Κορέας που έχασε την οικογένειά του επικηρύσσεται και κατηγορείται πλέον για δολοφονία.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και όσοι έδωσαν το «παρών» το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην παρουσία του επίτιμου Προξένου της Κορέας στην Κρήτη Αντώνη Καράτζη και στελέχη της Πρεσβείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρέσβης της Κορέας πρότεινε στον Περιφερειάρχη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση της Κρήτης με νησί της Κορέας που ομοιάζει με την Κρήτη όπως ανέφερε, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο περιφερειάρχης.

Εκείνο που έκανε εντύπωση και που εξηγεί τους στενούς δεσμούς της Δημοκρατίας της Κορέας με την Κρήτη είναι το γεγονός που αποκάλυψε ότι πρέσβης. Ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που πολέμησαν στην Κορέα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 βρίσκονται σήμερα στο νησί γεγονός που ερμηνεύει και τις προσπάθειες σύσφιξης των σχέσεων και των συνεργασιών σε ένα πλαίσιο ευχαριστιών προς την Κρήτη και τους κρητικούς.

Πάντως εκείνο που επισημάνθηκε και από τον Σταύρο Αρναουτάκη ήταν εκτός από τις φιλικές σχέσεις και η δυνατότητα ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη από την Δημοκρατία της Κορέας, που γνωρίζει το νησί και σε δυναμικό βαθμό το επιλέγει ως τόπο διακοπών.

https://www.youtube.com/watch?v=GuI-AO6NK-I?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News