Ηράκλειο

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο, την ώρα που... τουμπάρει

Ο αντιδήμαρχος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μας δείχνει τον προσομοιωτή ανατροπής οχήματος

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου που φαίνεται πως θα μας κάνουν να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν οδηγούμε, σε μία εποχή μάλιστα που τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη είναι δεκάδες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από τη Βασιλική Αγίου Μάρκου όπου έχει στηθεί ένας προσομοιωτής ανατροπής οχήματος. Ο ίδιος ανέβασε ένα video στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και μας παίρνει μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό… βγαίνει από το δρόμο του.

«Αν δε φορούσα ζώνη, τα πράγματα θα ήταν σκούρα» αναφέρει ο κ. Αναστασάκης την ώρα που το όχημα τουμπάρει και συνεχίζει λέγοντας πως «ομολογώ ότι δε θα ξεχάσω ξανά να βάλω ζώνη».

Ο προσομοιωτής βρίσκεται στην «καρδιά» του Ηρακλείου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Οι δράσεις έχουν ως κύριο στόχο να προωθήσουν την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Η εκστρατεία φέτος έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».

Δράσεις για Παρασκευή - Σάββατο

Έτσι, σήμερα, Παρασκευή 21/9 από τις 11.00 έως τις 21.00 στην Πλατεία Καλλεργών, Σχολή Οδηγών μαζί με ειδικούς παιδαγωγούς, ξεναγεί τους Ηρακλειώτες σε ένα αλλιώτικο παιγνίδι (παζλ και ζωγραφική) για παιδιά 3+ ετών με τα σήματα του ΚΟΚ ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ειδικοί προσομοιωτές (πρόσκρουση και την ανατροπή οχήματος) για χρήση από παιδιά 14+ ετών.

Στις 18.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας, οργανώνεται το πρώτο συμμετοχικό εργαστήρι για την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη της STARIDAS Geography!

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή, από τις 17.30 μέχρι τις 19.30 το απόγευμα στο κέντρο της πόλης οργανώνεται δράση «προβληματισμού» ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ για την κίνηση των ευάλωτων χρηστών (ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκι) στην πόλη αλλά και επίδειξη μπάσκετ από τον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων «Ηράκλειο» Α.Σ.Κ.Α.

Ακόμα, στις 19.30 οι Wine Walkers Crete στην Πλ. Καλλεργών… μας προτρέπουν να βρούμε τον «οδηγό της Βραδιάς» και μας ταξιδεύουν σε μια αλλιώτικη διαδραστική Οινογνωσία σε γηγενείς ποικιλίες κρασιού της Κρήτης!

Την Παρασκευή 21/9 και το Σάββατο 22/9 τα ποδηλατάδικα της πόλης στην Πλ. Καλλεργών παρέχουν δωρεάν γρήγορο "CHECK - UP" για τα ποδήλατά και δίνουν συμβουλές συντήρησης και ασφάλειας!

Επίσης, μέχρι και το Σάββατο 22/9 από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, όλα τα παιδιά από … 1- 101 χρονών μπορούν να ζωγραφίσουν μπροστά από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη στο κιόσκι του Δήμου Ηρακλείου τις ειδικές μασκότ τις εβδομάδας ή ό,τι άλλο θέλουν σχετικά με τις μετακινήσεις και το Κυκλοφοριακό!

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια