Ηράκλειο

Το κόλπο με το οποίο εξαπατούν επιχειρήσεις – «Σπρώχνουν» πλαστά στην αγορά

Καταγγέλλουν ότι τους δίνουν πλαστά χαρτονομίσματα και κέρματα άλλων χωρών

Αναστάτωση επικρατεί στην αγορά του Ηρακλείου, καθώς είναι ουκ ολίγα τα κρούσματα με πλαστά χρήματα σε επιχειρήσεις της πόλης.

Χρήματα με τα οποία πληρώνουν επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές το φόρτο εργασίας που υπάρχει σε ένα μαγαζί.

Καταγγελία που έφτασε στο neakriti.gr δείχνει πώς ακριβώς κάποιοι επιλέγουν να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας κέρματα τα οποία μοιάζουν με ευρώ, όμως ανήκουν σε μια άλλη χώρα.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται τρία κέρματα τα οποία κάποιοι επιτήδειοι έκαναν αγορές σε επιχείρηση του Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι το συνειδητοποίησαν όταν έκλειναν το ταμείο. Τα συγκεκριμένα θυμίζουν δίευρο, μονόευρω και πεντάλεπτο όμως αν τα εξετάσει κάποιος πιο προσεκτικά και από τις δύο πλευρές, τα κέρματα αυτά ανήκουν σε μία άλλη χώρα.

Οι επιτήδειοι, λοιπόν, εκμεταλλεύονται τις ώρες αιχμής σε ένα μαγαζί και «σπρώχνουν» τα νομίσματα στην αγορά.

Δίνουν ένα… χαρτί για να πληρώσουν τις αγορές τους

Παράλληλα, σε επιχειρήσεις του Ηρακλείου έχουν παρατηρηθεί και πλαστά χαρτονομίσματα. Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω που φαίνονται στις φωτογραφίες: με μια πρώτη ματιά φαίνονται αληθινά, αν τα παρατηρήσει όμως κάποιος καλύτερα, καταλαβαίνει πως δεν… πληροί τις προϋποθέσεις ενός αληθινού χαρτονομίσματος.

Μάλιστα, επιχειρηματίες καταγγέλλουν πως πολλές φορές, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τη δουλειά που έχει ένα μαγαζί, δίνουν αυτά τα χρήματα τα οποία επί της ουσίας είναι ένα… απλό χαρτί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια