Εξωτικά δέντρα φυτεύονται στην Ίδης

Ηράκλειο
Εξωτικά δέντρα φυτεύονται στην Ίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέντρα φυτεύονται και πάλι στην Ίδης

Πράσινο και χρώμα αποκτά και πάλι η οδός Ίδης στο κέντρο της πόλης με 18 νέα εξωτικά δέντρα από την νότια Ασία.

Συνεργεία του δήμου εργάζονται εντατικά από νωρίς το πρωί ενώ το έργο της δενδροφύτευσης επιβλέπει ειδική γεωπόνος.

Πρόκειται για την οδό που ενώνει την λεωφόρο Δικαιοσύνης με την Καλοκαιρινού, η οποία έχει κλείσει από τον Ιανουάριο του 2018 προκειμένου να γίνουν τα έργα πεζοδρόμησης που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη είχε ξεσπάσει σάλος στην πόλη, που άνοιξε μία μακρά κοινωνική και πολιτική συζήτηση, αναφορικά με το κόψιμο και την απομάκρυνση των δέντρων που κοσμούσαν την Ίδης και την Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, από τότε ως σήμερα τα έργα της ανάπλασης προχώρησαν και ήρθε η μέρα που δεκαοχτώ δέντρα μπαοχίνια με καταγωγή από την νότια Ασία στολίζουν ξανά το κέντρο της πόλης μας με πράσινο που τόσο λείπει από το Ηράκλειο.

Τα ίδια δέντρα μπαοχίνια έχουν φυτευτεί και στην πλατεία Κορνάρου και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Νικόλαο Φακουρέλη «τα δέντρα αυτά βρίσκονται στο Ηράκλειο εδώ και 30 χρόνια και έχουν επιδείξει αρκετά καλή συμπεριφορά αφού αντέχουν στο χρόνο και δεν εμφανίζουν αρρώστιες».

Περαστικοί κοντοστέκονται και χαζεύουν τις εργασίες δενδροφύτευσης, γεγονός που υποδηλώνει τη λαχτάρα των Ηρακλειωτών να υπάρξουν στο κέντρο εστίες δροσιάς και πρασίνου.

«Το έργο στην Ίδης βαίνει προς το τέλος του και τα δέντρα θα είναι πανέμορφα όταν ανθίσουν την άνοιξη που θα είναι πιο μεγάλα», καταλήγει στις δηλώσεις του στο neakriti.gr o κ. Φακουρέλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News