Ηράκλειο

Στην Περιφέρεια πρέσβης Κορέας και Α. Καράτζης - Ξεκινούν διαδικασίες αδελφοποίησης Κρήτης με Κορέα

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε ο πρέσβης της Κορέας

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχθηκε στο κτήριο της Περιφέρειας τον Κορεάτη πρέσβη Lim Soosuk παρουσία του επίτιμου πρόξενου της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, Αντώνη Καράτζη.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει τους δύο άνδρες στο νησί μας ενώ από την πλευρά του ο πρέσβης δήλωσε «είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ στο πανέμορφο νησί σας, στην Κρήτη».

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Πρέσβης της Κορέας πρότεινε στον Περιφερειάρχη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση της Κρήτης με νησί της Κορέας που ομοιάζει με την Κρήτη όπως ανέφερε, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο Περιφερειάρχης.

Μάλιστα ο κ. Soosuk επεσήμανε, ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που πολέμησαν στην Κορέα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 βρίσκονται σήμερα στην Κρήτη, και για το γεγονός αυτό η Πρεσβεία θέλει να συσφίξει τις σχέσεις-συνεργασίες, στο πλαίσιο των ευχαριστιών, με το νησί μας. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας για την επίσκεψη-συνάντηση, ανέφερε: «Συζητήσαμε αρκετά θέματα με τον κ. Πρέσβη, πως θα αναπτυχθούν οι σχέσεις μας, και εξετάζουμε το πλαίσιο αδελφοποίησης, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, με νησί της Κορέας. Θεωρώ ότι μπορούμε να το ξεκινήσουμε και να γίνει μία μεγάλη καμπάνια στην περιοχή τους ούτως ώστε να προβάλλουμε το νησί μας και να μπορούμε να προσελκύσουμε τουρισμό, ενώ μπορούν να υπάρξουν και άλλες μορφές συνεργασίας».

Συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Ηρακλείου

Ο Πρέσβης της Νότιας Κορέας, κ. Soosuk Lim, συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επαναβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας και ιδιαίτερα με την Κρήτη, με τον Πρέσβη να εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την προσφορά και τις θυσίες των Κρητικών στον πόλεμο της Κορέας.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων της Νότιας Κορέας με την Κρήτη και το Ηράκλειο, με έμφαση τον τουρισμό και τις προοπτικές αύξησης των ξένων επισκεπτών από τη μακρινή χώρα.

O Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης πρότεινε στο Δήμαρχο την Αδελφοποίηση της νήσου Jeju που βρίσκεται απέναντι από Σεούλ και έχει έκταση όσο η Κρήτη.

Ο κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την πρόταση και ζήτησε να του αποστείλουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία τα οποία θα μελετηθούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απάντηση.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια