default-image

Η ΤΕΡΝΑ - ινδική GMR οριστικός ανάδοχος για το αεροδρόμιο Καστελίου

Ηράκλειο
Η ΤΕΡΝΑ - ινδική GMR οριστικός ανάδοχος για το αεροδρόμιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αεροδρόμιο θα δώσει 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας για διάστημα 5 ετών

Προχωρά με σταθερά βήματα το έργο του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου Μετά την απόφαση του υπουργού Υποδομών και την πρόσφατη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η σύμβαση παραχώρησης παίρνει το δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή προκειμένου στο τέλος να υπογραφεί. Η κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR είναι πλέον οριστικός ανάδοχος.

Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ στη Διαύγεια, «ανακηρύσσουμε Ανάδοχο του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη, Κατασκευή και Χρηματοδότηση των οδικών του συνδέσεων»την «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – GMR Airports Limited» με διακριτικό τίτλο «ARIADNE AIRPORT GROUP»

Το αντικείμενο του έργου στην Κρήτη περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αερολιμένα Καστελίου Πεδιάδος εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

500 θέσεις εργασίας

Στο υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν πως «η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα συμβάλει αποφασιστικά στην τόνωση της απασχόλησης, αφού κατά την περίοδο κατασκευής θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας για διάστημα 5 ετών, και κατά την περίοδο λειτουργίας του αεροδρομίου θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας. Επίσης νέες εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, όταν αναπτυχθούν οι εμπορικές υποδομές και χρήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News