Ηράκλειο

Επιπλέον κοινόχρηστα ποδήλατα για τους πολίτες στο Ηράκλειο

Σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας επιχειρεί ο Δήμος - Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομοι θα δώσουν «ανάσα» στους ποδηλάτες

Μια πόλη φιλική σε όσους αγαπούν το ποδήλατο και με στόχο να το αγαπήσουν όσο γίνεται περισσότεροι, αλλά και μια πόλη που θα εξυπηρετεί στην μετακίνησή τους τα άτομα με αναπηρίες και τους πεζούς, επιχειρείται να μετατραπεί το Ηράκλειο, με τη δημοτική αρχή συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας να δίνει το στίγμα των αλλαγών που αναμένονται άμεσα.

Πρώτη από αυτές η προσθήκη νέων κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες και θα βρίσκονται σε σταθερά σημεία αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η κυκλοφορία με ποδήλατα θα ενισχυθεί με την μετατροπή δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας αλλά και πεζόδρομους, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πάντως να εξηγεί ότι το διαμορφωμένο σκηνικό με τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Να γίνει το Ηράκλειο μια πόλη φιλική προς τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρίες είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος που θα συνδυαστεί με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Για το λόγο αυτό μέσα από το πρόγραμμα αναβάθμισης, θα γίνουν εργασίες και θα ανανεωθούν ράμπες αναπήρων, στάσεις λεωφορείων, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί το δίκτυο των mini bus και ταυτόχρονα η δωρεάν στάθμευση αυτοκινήτων σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου οι πολίτες να αφήνουν τα οχήματά τους μακριά από το κέντρο της πόλης.

Θέλοντας να σηματοδοτηθεί ο στόχος αυτός, ένα πρώτο βραβείο για καλή πρακτική χρήσης ποδηλάτου απονεμήθηκε σε μηχανικό του δήμου Ηρακλείου ο οποίος αντί άλλου μέσου καθημερινά φτάνει με το ποδήλατο του στην εργασία του, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Σχόλια