default-image

Έκοψαν το ρεύμα στο κυλικείο του πάρκου Γεωργιάδη - Κινητοποιούνται οι «Φυλές»

Ηράκλειο
Έκοψαν το ρεύμα στο κυλικείο του πάρκου Γεωργιάδη - Κινητοποιούνται οι «Φυλές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ποιο λόγο ο Δήμος Ηρακλείου έκοψε την παροχή ρεύματος - Έκτακτη ανοιχτή συνέλευση από τις Φυλές του Πάρκου

Εν αναμονή της απόφασης για την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη, ένα περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι ήρθε να ταράξει ξανά τα «νερά» ανάμεσα στις Φυλές του Πάρκου και το Δήμο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης δύο υπάλληλοι του Δήμου μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία μετέβησαν στο πάρκο προκειμένου να κόψουν το ρεύμα στο κυλικείο.

Ο κ. Μαρίνος Παττακός, προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, μιλώντας στο neakriti.gr δίνει την απάντηση του στα όσα καταγγέλλουν οι Φυλές του Πάρκου για το συγκεκριμένο περιστατικό: «Όντως πήγαν υπάλληλοι του Δήμου σήμερα στο πάρκο Γεωργιάδη προκειμένου να κόψουν την παροχή του ρεύματος. Πρόκειται για ένα ζήτημα ασφάλειας για το οποίο ο Δήμος έπρεπε να μεριμνήσει εδώ και πολύ καιρό, όμως το κάναμε τώρα.

Για να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα, αποφασίσαμε να κόψουμε το ρεύμα μέχρις ότου έχουμε νεότερα για την ανάπλαση και δεδομένου ότι η σύμβαση για να ανοίξει ξανά το κυλικείο, δεν έχει ανανεωθεί».

Οι Φυλές του Πάρκου, ωστόσο, αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη ανοιχτή συνέλευση σήμερα το απόγευμα στις 7, με αφορμή αυτό το περιστατικό. Παράλληλα, ενημερώνουν ότι η προγραμματισμένη προβολή της ταινίας Amores Perros, αναβάλλεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φυλών του Πάρκου:

«Σήμερα (Πέμπτη 20-9-18) το μεσημέρι, 2 υπάλληλοι του δήμου με τη συνοδεία 2 δημοτικών αστυνόμων πήγαν στο αναψυκτήριο του πάρκου Γεωργιάδη, έκοψαν με τροχό τα 2 λουκέτα που έκλειναν τις πόρτες του κτιρίου, αποσύνδεσαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αποχώρησαν χωρίς να εισβάλλουν στο χώρο.

Καλούμε όλους και όλες που έχουν κατά καιρούς ενδιαφερθεί για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο πάρκο σήμερα στις 7 το απόγευμα, για να συνδιαμορφώσουμε τις επόμενες μας κινήσεις.

Ενημερώνουμε επίσης ότι λόγω της σημαντικής αυτής εξέλιξης, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για απόψε προβολή της ταινίας Amores Perros από την Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συντροφικά, οι Φυλές του Πάρκου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News