Συγκινητική συνάντηση βετεράνων του πολέμου της Κορέας με τον Αντώνη Καράτζη

Ηράκλειο
Συγκινητική συνάντηση βετεράνων του πολέμου της Κορέας με τον Αντώνη Καράτζη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τους βετεράνους

Οι Κρητικοί βετεράνοι του πολέμου της Κορέας συναντήθηκαν ξανά και τιμήθηκαν στο ξενοδοχείο «Nana Beach» παρουσία του Κορεάτη πρέσβη Lim Soosuk και του επίτιμου πρόξενου της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, Αντώνη Καράτζη.

Ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την προσφορά και τις θυσίες των βετεράνων στον πόλεμο της Κορέας.

Για τη σύρραξη που έφερε αντιμέτωπα τα δύο κορεατικά κράτη από τον Ιούνιο του 1950 έως τον Ιούλιο του 1953 και αποτέλεσε ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του Ψυχρού Πολέμου υπάρχουν Κρητικοί που θυμούνται γεγονότα.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ στο πανέμορφο νησί σας, στην Κρήτη. Είμαι εδώ για να συναντήσω τους Έλληνες Βετεράνους του πολέμου της Κορέας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συναντώ τους Βετεράνους που πολέμησαν για την Κορέα γιατί και ο πατέρας μου είναι βετεράνος του πολέμου της Κορέας, οπότε αισθάνομαι ότι οι βετεράνοι του Κορεατικού πολέμου στην Ελλάδα είναι σα δεύτεροι πατεράδες μου», δήλωσε ο Κορεάτης πρέσβης.

Μια εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στον πόλεμο της Κορέας την περίοδο 1950 - 1953. Μια εκδήλωση τιμής για του επιζώντες βετεράνους, όπως κάθε χρόνο στο ξενοδοχείο «Nana Beach».

Σε μια συγκινητική εκδήλωση ανέσυραν στην μνήμη τους όσα συνέβησαν, θυμήθηκαν τις δύσκολες στιγμές του πολέμου και ανανέωσαν το ραντεβού τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News