Ηράκλειο

Πράσινο «φως» για την αξιοποίηση του κτιρίου του ΙΚΑ στον Άγιο Μηνά

Με τον αρμόδιο υφυπουργό συναντήθηκε ο Νίκος Ηγουμενίδης

Δεκτό έγινε το αίτημα της παραχώρησης τόσο του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ Αγίου Μηνά όσο και του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ Χερσονήσου, με σκοπό να αξιοποιηθούν ως μονάδες υγείας.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος με τον οποίο συναντήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.  

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του στον Υπουργό, καθότι αυτή η εξέλιξη της παραχώρησης των κτιρίων ανοίγει το δρόμο ώστε:

1. Το ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, να αποτελέσει την ναυαρχίδα της ΠΦΥ στο Ηράκλειο. Πρόκειται κτίριο εμβληματικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους Ηρακλειώτες. Σήμερα που σχεδιάζουμε και προχωράμε στην δημιουργία των ΤΟΜΥ, την τομή της αριστεράς στην ΠΦΥ στον αστικό ιστό της πατρίδας μας, το ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, μπορεί και πρέπει να γίνει πρότυπο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ, να αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης στην ΠΦΥ του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού.

2. Να θεσμοθετηθεί Μονάδα Υγείας Χερσονήσου και να στεγαστεί στο ΙΚΑ Χερσονήσου. Εκτός από την μονάδα Υγείας, στο σήμερα κλειστό και αναξιοποίητο κτίριο, υπάρχουν χώροι για συστέγαση του παρακείμενου σταθμού του ΕΚΑΒ (σήμερα στεγάζεται σε container 100 μέτρα από το κτίριο) και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας που σήμερα παραμένει σχεδόν «άστεγο».

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω σχεδιασμός αλλά και οι συζητήσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και τα Υπουργεία έχουν ξεκινήσει από τον Νίκο Ηγουμενίδη από την περίοδο που διετέλεσε διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σχόλια