Κίνδυνος το δοκάρι πάνω από τα κεφάλια μαθητών στο Δημοτικό του Κατσαμπά

Ηράκλειο
Κίνδυνος το δοκάρι πάνω από τα κεφάλια μαθητών στο Δημοτικό του Κατσαμπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βανδαλισμό στον προαύλιο του σχολείου καταγγέλλουν

Τα κακώς κείμενα στο Δημοτικό Σχολείο Κατσαμπά καταγγέλλει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ένας γονέας και εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο σχολείο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει πως κάποιοι εξωσχολικοί μπήκαν στον προαύλιο χώρο και ξεπάτωσαν ένα δοκάρι του τέρματος. Αποτέλεσμα ήταν να κρέμεται στον αέρα ένα σίδερο το οποίο αποτελούσε κίνδυνο – θάνατο για τους μαθητές.

«Δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω» γράφει.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει, είχε στείλει φωτογραφία από το βανδαλισμό στο Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Πήγε στο σχολείο και έδεσε το τέρμα με ένα σύρμα γιατί «προσωπικά δεν μπορούσα να αφήσω το δοκάρι στην τύχη του».

Την ίδια ώρα, αναφέρεται και στα κάγκελα που έχουν αφαιρεθεί και το κενό τους καλύπτουν μπαλώματα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του στο Facebook:

«Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αυτήν εδώ τη φωτογραφία έστειλα στην εφαρμογή του Δήμου Ηρακλείου ακριβώς μια εβδομάδα πριν. Μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή που μπορεί να μας κάνει όλους καλύτερους. Κάποιοι εξωσχολικοί ξεπάτωσαν το ένα δοκάρι του τέρματος και το σίδερο κρεμόταν στον αέρα. Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα όσα βιώσαμε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά και την αντιμετώπιση που είχαμε από το Δήμο Ηρακλείου και τη σχολική επιτροπή. Οι υπάλληλοι έκαναν την δουλειά τους. Αλλά να αφήνεις ένα σχολείο ένα μήνα χωρίς κάγκελα και εμείς να έχουμε δέσει με σχοινιά δυο ολόκληρες παλέτες για να μην μπαινοβγαίνουν τα παιδιά, νομίζω οτι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έχω αρκετό φωτογραφικό υλικό. Για κλάματα. Σε απελπισία πολλές φορές οι διευθύντριες του σχολείου. Αμέτρητες καταστροφές, βανδαλισμοί, φωτιές. Αστυνομία και εισαγγελία ενήμεροι. Και για όσους δεν το ξέρουν τα σχολεία εδώ και μερικά χρόνια ανήκουν στους Δήμους, όπως και η συντήρηση τους. Σε ότι αφορά την φωτογραφία, εννοείτε οτι έδεσα το τέρμα με γυριστό σύρμα, γιατί προσωπικά δεν μπορούσα να αφήσω το δοκάρι στην τύχη του. Σε ότι αφορά τη σχολική επιτροπή, έχω κάποια ερωτήματα με τα οποία θα ασχοληθώ σε επόμενη ανάρτηση.

Να τονίσω οτι μοναδικός σκοπός των αναρτήσεων μου είναι να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα. Έχω πολλές απορίες τις οποίες θα εκφράσω είτε σε σχόλια είτε σε επόμενες αναρτήσεις. Το ξέρω οτι με κάποιες αναρτήσεις θα στεναχωρήσω και φίλους και γνωστούς. Απλά έχω φτάσει σε μια ηλικία που θέλω να κοιμάμαι με ήσυχη την συνείδηση μου. Επίσης δυστυχώς ή ευτυχώς, με αναρτήσεις εδώ μέσα, πολλά πράγματα διορθώνονται ως εκ θαύματος. Το γεγονός οτι με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του δημάρχου σήμερα το πρωί να με ρωτήσουν αν έχει διορθωθεί κάτι στο σχολείο δεν θα μπορούσε να αναστείλει την δημοσίευση μου. Οπότε να σας πω οτι το επόμενο θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ και θα δημοσιοποιήσω τις επόμενες μέρες, έχει σχέση με την Ειδική αγωγή. Ένα θέμα το οποίο δεν είναι προσωπικό αλλά με έχει αφήσει αρκετές μέρες χωρίς ύπνο. Υποθέτω οτι κάποιους άλλους έπρεπε να μην τους έχει αφήσει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες των λεγομένων μου. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν σαν πολίτες, σαν εκπαιδευτικοί, σαν γονείς, σαν αντιδήμαρχοι, σαν οτιδήποτε. Όλοι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας αλλά σε ότι αφορά σχολεία και παιδιά, θα είμαι περισσότερο αυστηρός και ειδικά όταν αφορά την ασφάλεια. Για όσους θέλουν να με συμβουλέψουν, να συζητήσουμε, να μου υποδείξουν, να με ενημερώσουν, να με απειλήσουν, το τηλέφωνο μου είναι δημόσια στις πληροφορίες μου. Ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά όταν υπάρχει καλή πρόθεση, διάθεση για κουβέντα και διάλογο, πολλά πράγματα γίνονται καλύτερα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News