Ηράκλειο

Κέρδη - μαμούθ από τη διακίνηση αδασμολόγητων προϊόντων

Είκοσι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν τους τελευταίους μήνες - Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης λαθραίου καπνού

Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Κρήτη έχουν επιφέρει οι συστηματικοί έλεγχοι που διεξάγονται από τις υπηρεσίες του Κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου

Τη γιγάντωση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνικών προϊόντων αναδεικνύουν οι συνεχείς επιχειρήσεις των διωκτικών Αρχών που εντοπίζουν ολοένα και συχνότερα και στην Κρήτη τα πλοκάμια κυκλωμάτων λαθρεμπόρων που διακινούν παράνομα καπνικά προϊόντα.

Τα κέρδη - μαμούθ που εξασφαλίζουν από τη διακίνηση αδασμολόγητων προϊόντων αποτελούν ισχυρό κίνητρο γι’ αυτό και επιστρατεύουν κάθε πιθανή μέθοδο για να μεταφέρουν στο νησί μεγάλες παρτίδες τσιγάρων και καπνού παρά τα καίρια πλήγματα που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συστηματικοί έλεγχοι που διεξάγονται από τις υπηρεσίες του Κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου σε συνεργασία με το τελωνείο Ηρακλείου έχουν επιφέρει την κατάσχεση  χιλιάδες πακέτα τσιγάρων και εκατοντάδων κιλών χύμα καπνού έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία  που καταγράφουν επιδόσεις ρεκόρ σε πανελλαδικό επίπεδο  από τις υπηρεσίες του λιμεναρχείου.

Τους τελευταίους μήνες έχουν εξιχνιαστεί 20 υποθέσεις οι οποίες συνοδεύτηκαν από 26 συλλήψεις και 8 κατασχέσεις οχημάτων.

 

Στο πλαίσιο αυτό κατασχέθηκαν:

17.832 πακέτα λαθραία τσιγάρα

2.170 Συσκευασίες Καπνού

222,6 κιλά χύμα καπνού για ναργιλέ

Όπως διαπιστώθηκε σε συνεργασία με το προσωπικό του Τελωνείου Ηρακλείου οι διαφυγόντες δασμοί για τις συγκεκριμένες παρτίδες αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε 151.999 €

Τα συνεχή καίρια πλήγματα στις απόπειρες εισαγωγής παράνομων και επικίνδυνων λόγω υποβαθμισμένης ποιότητας καπνικών προϊόντων - όπως έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει οι αρμόδιες αρχές με βάση τις εργαστηριακές αναλύσεις οδηγούν σε νέες μεθόδους όπως η μεταφορά των παρτίδων αεροπορικώς.

Μέθοδος που έγινε άμεσα αντιληπτή και οδήγησε στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών που ταξίδεψαν τράνζιτ από την Αίγυπτο μέχρι το Ηράκλειο όπου συνελήφθησαν συνοδεύοντας αποσκευές γεμάτες με λαθραία τσιγάρα.

 

 

Σχόλια