Ηράκλειο

Απάντηση στην… απάντηση για την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Απάντηση στην… απάντηση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλέιου δίνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, για το φλέγον ζήτημα της Παιδοψυχιατρικής

Μία σειρά καίριων ερωτημάτων αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου απευθύνει στη Διοίκηση του νοσοκομείου το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου, την οποία και υπέγραφε ο ίδιος ο Διοικητής, κ. Ιωάννης Τασσόπουλος, η Παιδοψυχιατρικής Κλινική του νοσοκομείου, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά ενισχύεται, τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό. Από την άλλη, το Σωματείο μιλά για υποστελέχωση, απευθύνοντας το ερώτημα στους αρμοδίους: «Για ποια ενδυνάμωση γίνεται λόγος όταν 10 με 13 βάρδιες καλύπτονται από την επιπλέον 8ώρη εργασία από άλλα τμήματα;», ενώ κάνει λόγο και για τις λίστες αναμονής οι οποίες «μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Για άλλη μια φορά η διοίκηση του ΠαΓΝΗ σε αγαστή συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο αναλαμβάνει να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας.

Προτείνουμε στην πολυγραφότατη διοίκηση του ΠαΓΝΗ αντί να ψάχνει να βρει τρόπο να απαντά στις ανακοινώσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ να δώσει απαντήσεις στους ασθενείς και στις οικογένειες:

 • Για ποια ενδυνάμωση γίνεται λόγος όταν 10 με 13 βάρδιες καλύπτονται από την επιπλέον 8ώρη εργασία από άλλα τμήματα;
 • Για ποια ενδυνάμωση γίνεται λόγος όταν ο αριθμός είναι μειωμένος από τότε που ξεκίνησε;
 • Γιατί οι λίστες αναμονής μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα;
 • Γιατί κάνει τα στραβά μάτια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού) για ημερήσια ανάπαυση - χορήγηση ρεπό μετά από εφημερία;
 • Γιατί πετάει στο δρόμο το πολύτιμο εξειδικευμένο προσωπικό της Παιδοψυχιατρικής και θα συνεχίσει, όπως αναφέρει, το απαράδεκτο καθεστώς της ανακύκλωσης των εργαζομένων (όπως και στην Καρδιοχειρουργική πριν μερικούς μήνες);
 • Γιατί δεν βρίσκονται χρήματα για τη συντήρηση του νοσοκομείου ώστε να μην πέφτουν ταβάνια, όπως έγινε χτες έξω από τη γραμματεία του ενδοσκοπικού (κάτι που συνέβη και τον προηγούμενο Ιούνιο στο ισόγειο του Γ κτιρίου);

Όπως και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις τα προβλήματα αυτής της κλινικής είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, που ιδιωτικοποιεί τα νοσοκομεία κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο και που φυσικά δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και τη φροντίδα των παιδιών και των εφήβων. Οφείλουν το υπουργείο, η 7η ΥΠΕ και η διοίκηση του ΠαΓΝΗ ν’ ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες και στην απαίτηση ώστε η συγκεκριμένη κλινική:

 • να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, επαρκές σε αριθμό και ικανό να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες παιδοψυχιατρικές ανάγκες.
 • να δοθεί άμεσα λύση στις συμβάσεις εργασίας των 6 συμβασιούχων εργαζομένων έτσι ώστε κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
 • να δοθεί άδεια κλειστού χώρου στους εργαζόμενους.
 • να υπάρχει πάντα ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού στις βάρδιες.
 • να δημιουργηθεί ξενώνας βραχείας νοσηλείας για εφήβους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια