Ποδαράτο... θα ψάξουν λύσεις για τις λαϊκές Καμινίων και Μασταμπά

Ηράκλειο
Ποδαράτο... θα ψάξουν λύσεις για τις λαϊκές Καμινίων και Μασταμπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι των Καμινίων βγήκαν στα... κάγκελα λόγω λαϊκής

Ποδαράτο, γειτονιά προς γειτονιά και δρόμο προς δρόμο δηλώνουν τώρα στη Λότζια πως θα ψάξουν τις λύσεις στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τη μεταστέγαση των λαϊκών αγορών σε Καμίνια και Μασταμπά... Αυτό προέκυψε κατά τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, τέθηκαν επί τάπητος οι μέχρι στιγμής προτάσεις μεταστέγασης των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης και τα προβλήματα που συνοδεύουν τις προτεινόμενες λύσεις, μαζί με τις ενστάσεις, τις επιφυλάξεις φορέων και βεβαίως τις έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των άμεσα ενδιαφερόμενων δημοτών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της λαϊκής της Δευτέρας στα Καμίνια, όπου εν μέσω αδιεξόδου προκρίθηκε - μέχρι νεωτέρας - η λύση της παύσης λειτουργίας της αγοράς!

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καμινίων είχαν βγει στα... κάγκελα, απαιτώντας τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, που σήμερα διεξάγεται στις οδούς Συβρίτου, Γορτύνης και Εργάνης.

Οι κάτοικοι άσκησαν έντονες πιέσεις προς τη δημοτική Αρχή, η οποία έβαλε στο “μικροσκόπιο” κάποιες εναλλακτικές λύσεις, όπως η αξιοποίηση της οδού Ισαύρων ή της οδού Καντάνου ή της οδού Πετλέμπουρι.

Ωστόσο, διαπιστώθηκαν προβλήματα και “αγκάθια” σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις, με αποτέλεσμα στον Δήμο να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, καταλήγοντας, ελλείψει εφικτής εναλλακτικής, στην ακραία λύση της παύσης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς των Καμινίων μέχρι νεωτέρας...

Για τη συγκεκριμένη λαϊκή, όπως και εκείνη στον Μασταμπά, όπου επίσης υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, η πλευρά της δημοτικής Αρχής άφησε χθες να εννοηθεί πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Δεν έδωσε όμως συγκεκριμένες λεπτομέρειες, προαναγγέλλοντας απλώς επιτόπιες αυτοψίες για την εξεύρεση των πλέον κατάλληλων δρόμων...

Την ίδια ώρα, για τη λαϊκή αγορά της Τρίτης στη Νέα Αλικαρνασσό, όπως διαφάνηκε και στη νέα σύσκεψη, ο Δήμος επιμένει στο πλάνο του για τη “μετακόμισή” της στο δημοτικό ακίνητο απέναντι ακριβώς από τις φυλακές, παρά την εναντίωση της διοίκησης και των υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News