Ηράκλειο

Για το θάνατο του 16χρονου Πέτρου, θλίψη και στο Σωματείο Ξεναγών

Τι αποφάσισαν οι συνάδελφοι της μητέρας του Πέτρου που σκοτώθηκε στο βόρειο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου

Η τραγωδία που σημειώθηκε στο βόρειο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου με το θάνατο του 16χρονου Πέτρου, συγκλόνισε το πανελλήνιο αφού από τη μία στιγμή στην άλλη, ένα νέο παιδί ήταν νεκρό και μάλιστα με τον πιο τραγικό τρόπο, πέφτοντας απο μεγάλο ύψος στους κυματοθραύστες, που βρίσκονται από την εξωτερική πλευρά του Μόλου.

Οι συνάδελφοι της μητέρας του αδικοχαμένου Πέτρου συμπαραστέκονται στην οικογένεια που έχασε το παιδί της μόλις στα 16 του χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «μετά το άγγελμα του θανάτου του Πέτρου Δασκαλάκη, γιου της συνεργάτιδας μας Annemette Jørgensen, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, συνεδριάσαμε έκτακτα και αποφασίσαμε ομόφωνα:

-  Να εκφράσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια

-  Να καταθέσουμε στη μνήμη του χρηματικό ποσό, σε κοινωφελές ίδρυμα.».

Το χρονικό της ασύλληπτης της τραγωδίας

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία, και όχι μόνο, από την πτώση και τον θάνατο του 16χρονου Πέτρου στο λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμανιού Ηρακλείου.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, με δεκάδες περιπατητές να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της μοιραίας πτώσης και παρά την άμεση κινητοποίηση από ΕΜΑΚ, λιμενικό και ΕΚΑΒ, ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι για τον 16χρονο.

Με τη συνδρομή στελεχών της ΕΜΑΚ/Π.Υ. Ηρακλείου ο 16χρονος απεγκλωβίστηκε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, ο οποίος μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο «16χρονος έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος», που σύμφωνα με τον ίδιο η πτώση του 16χρονου ήταν από 4 μέτρα ύψος.

 «Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο γιατρός όπου και διαπίστωσε ότι το νεαρό αγόρι δεν ήταν στη ζωή. Η επιχείρηση συνεχίστηκε για τον απεγκλωβισμό του, ενώ από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση ήταν άμεση από Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ», σύμφωνα με τον κ. Δουβή.

Σχόλια