default-image

Πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Σταύρος Αρναουτάκης για τις εκλογές

Κρήτη
Πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Σταύρος Αρναουτάκης για τις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. , το κόμμα στηρίζει Σταύρο Αρναουτάκη στις εκλογές.

Την 11η Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μηνά, πολιούχου της πόλης του Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει ανοιχτά για το τι θα πράξει ο Σταύρος Αρναουτάκης ενόψει των εκλογών.

«Καμία απόφαση ακόμη.Σας έχω πει εξάλλου, ότι θα τα πούμε στις 11 του Νοέμβρη , την ημέρα του Αγίου Μηνά, ή την επόμενη, τι θα κάνουμε ως παράταξη και πως θα προχωρήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι θετικές τοποθετήσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά ταυτόχρονα το θετικό κλίμα και σε ότι αφορά τις σχέσεις με το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που και εκείνος έχει αναφερθεί με θετικά λόγια ακόμη και δημόσια για τον Περιφερειάρχη Κρήτης, όπως επίσης κάποιες συναντήσεις που φέρεται να έχουν γίνει με στελέχη της Ν.Δ, από τη μια έχουν θολώσει τα νερά ως προς το ποια στήριξη θα δεχθεί να λάβει και με ποιον θα πάει ο Σταύρος Αρναουτάκης, από την άλλη όμως φουντώνουν τα σενάρια περί καραμπόλας που δεν αποκλείεται να γεννήσει νέους και μάλιστα δυναμικούς συνδυασμός για τις εκλογές στην περιφέρεια.

Δίχως να επιθυμεί σε αυτή τη φάση να ανοίξει τα χαρτιά του και να μετρήσει περισσότερο τα δεδομένα, ο περιφερειάρχης Κρήτης όρισε πότε ξεκαθαρίσει τη θέση, δηλώνοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απόφαση.

«Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη… Δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση είναι θέματα άλλων οργάνων.. Εγώ αυτό που ζητάω πάντα είναι να έχουμε την καλύτερη δυνατότητα για να έχουμε αυτές τις χρηματοδοτήσεις και όλα θα έρθουν όταν θα ωριμάσει ο χρόνος για να κάνουμε οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε με νόημα ο κ.Αρναουτάκης.

Μετά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον περιφερειάρχη Κρήτης παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αλέξης Χαρίστης είχαν μια ολιγόλεπτη συζήτηση οι δυο τους, με τα σενάρια να φουντώνουν για τις προεκλογικές ζυμώσεις και συζητήσεις, που όμως δεν επαληθευτήκαν και από τους δύο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία που έχουν και είχαν, πλην όμως όπως τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης τα χρίσματα και η στήριξη αφορούν τα όργανα του κόμματος.

«Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέσα από τη σχετική διαδικασία που ακολουθείται πάντα από το κόμμα μας στα κεντρικά μας όργανα. Γιατί αυτά δεν αποφασίζονται προφανώς από έναν Υπουργό ή από ένα μεμονωμένο στέλεχος του κόμματος. Έχουμε εδώ και χρόνια κατακτήσει δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες τις οποίες και σε αυτήν την περίπτωση θα ακολουθήσουμε,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. στηρίζει Σταύρο Αρναουτάκη στις εκλογές

Την ώρα που ο Σταύρος Αρναουτάκης “φλερτάρει” με ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με Νέα Δημοκρατία, κόμματα που του βάζουν το “μαχαίρι” στον λαιμό να διαλέξει από ποιον θα δεχτεί χρίσμα, το ΚΙΝ.ΑΛ. αναγνωρίζει ένα “δικό του παιδί”, το οποίο θα στηρίξει ανεξάρτητα από το ποιος από τους “ισχυρούς” θα σταθεί δίπλα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Ειδικότερα, το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανεξάρτητα από τα όσα έχει ήδη δηλώσει για την ίδια υποψηφιότητα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον Σταύρο Αρναουτάκη ως στέλεχος που προέρχεται από τον δικό του χώρο, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κεντρικής Περιφερειακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανόλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” χθες το βράδυ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σχετική συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής. «Αν οι άλλες παρατάξεις θεωρούν ότι δεν έχουν δικές τους υποψηφιότητες και θέλουν να στηρίξουν δικούς μας υποψηφίους, κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Λευτέρη Κουμαντάκη αλλά και του Μάνου Δασκαλάκη από το στούντιο του σταθμού, ο Μανόλης Χριστοδουλάκης τόνισε: «Ο στόχος μας είναι ακριβώς να εκφράσουμε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής και στις αυτοδιοικητικές εκλογές - και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο - σε όλες τις Περιφέρειες και σε όλους τους μεγάλους Δήμους. Στις πρωτεύουσες των νομών και στους Δήμους άνω των 40.000 κατοίκων θα στηρίξουμε δικούς μας ανθρώπους στη μάχη αυτή. Ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι η μάχη της Αυτοδιοίκησης σηματοδοτεί και κεντρικά πολιτικά μηνύματα. Η δυναμική μας πρέπει να αποτυπωθεί και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουμε ξεκινήσει μια σειρά διαδικασιών για να καταλήξουμε στο ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι για μας».

Συνεχίζοντας ο Μανόλης Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «στο πρώτο σκέλος των συζητήσεών μας θα συζητήσουμε ποιους ανθρώπους θα στηρίξουμε στις Περιφέρειες. Προφανώς εδώ, έχοντας ήδη εκλεγμένο επιτυχημένο περιφερειάρχη από τον δικό μας πολιτικό χώρο, η υποψηφιότητα του κ. Αρναουτάκη θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα και θα έχει τη δική μας στήριξη, αλλά και τη νομιμοποίηση απ’ τα όργανά μας στη διαδικασία που θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Και μετά ακριβώς θα περάσουμε και στη διαδικασία καταγραφής ενδιαφερόμενων και αξιολόγησής τους για να μπορέσουμε και σε όλους τους μεγάλους Δήμους να διατυπώσουμε μια ενιαία έκφραση με λογικές σύνθεσης και ενότητας».

Για την πρόσφατη αναφορά Τσίπρα που χαρακτήρισε τον Σταύρο Αρναουτάκη ως επιτυχημένο περιφερειάρχη, ο Μανόλης Χριστοδουλάκης είπε: «Τα πράγματα για εμάς είναι πολύ συγκεκριμένα... Από τον Ιούλιο ήδη διατυπώσαμε την άποψη ότι όλα τα εκλεγμένα μας στελέχη σε Περιφέρειες και Δήμους, που έχουν αξιόλογο ρόλο και αξιόλογη πορεία - και ένα από αυτά είναι και ο κ. Αρναουτάκης - θα έχουν τη δική μας στήριξη. Από ’κει και πέρα, αν είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Ν.Δ. θεωρούν ότι δεν έχουν δικά τους στελέχη ικανά είτε σε Περιφέρειες είτε σε Δήμους, πολύ ευχαρίστως να ακολουθήσουν και να συρθούν πίσω από τις δικές μας επιλογές. Γι’ αυτό και η πορεία μας εκφράζεται μέσα από τα δικά μας στελέχη, τα οποία είμαστε και διατεθειμένοι να στηρίξουμε»...

Στον Δήμο Ηρακλείου

Για τον Δήμο Ηρακλείου ο Μανόλης Χριστουδουλάκης τόνισε: «Είναι πολύ θετικό για μας και στους Δήμους και στις Περιφέρειες και στις βουλευτικές εκλογές, σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτιά μας, ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, και αυτό ακριβώς διατυπώνεται και στη δυναμική που έχει το Κίνημα Αλλαγής πλέον ξανά στην κοινωνία και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Στόχος μας είναι να μπούμε στη λογική σύνθεσης. Θα συνθέσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας. Θα περάσουμε μέσα από τη διαδικασία καταγραφής ενδιαφερομένων και αξιολόγησής τους με ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο».

Στο ερώτημα του Μάνου Δασκαλάκη αν το Κίνημα Αλλαγής έχει στόχο τη στήριξη ενός υποψηφίου στον Δήμο Ηρακλείου, η απάντηση του Μανόλη Χριστοδουλάκη ήταν θετική. Βέβαια, στο ερώτημα για το αν πρώην ή νυν στελέχη του που μπορεί να “φλερτάρουν” με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. είναι κάτι που ενοχλεί το Κίνημα Αλλαγής, ο ίδιος απάντησε: «Η έννοια του “φλερτ” δε συνάδει όντως με τη στόχευσή μας για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής. Αυτές οι περιπτώσεις όντως δε βοηθούν και δεν είναι αποδεκτές. Αλλά, ξαναλέω, άλλο η έννοια του να προσπαθούν να μπουν σε λογικές κοινών σχηματισμών που δεν πρόκειται να μπούμε ως Κίνημα Αλλαγής και άλλο οι υπόλοιποι πολιτικοί χώροι να ακολουθούν τις δικές μας επιλογές»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News