Ηράκλειο

Άδειαζαν σπίτια στη Χερσόνησο και πλούτισαν κατά... 160.000 ευρώ

3 άνδρες αλώνιζαν σε σπίτια όταν έλειπαν οι ένοικοι

Πίσω από 38 υποθέσεις κλοπών στην περιοχή της Χερσονήσου βρίσκονται σύμφωνα με την αστυνομία τρεις άνδρες ηλικίας 31, 32 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Oι δράστες αφού παρακολουθούσαν τους ενοίκους και διασφάλιζαν ότι έλειπαν, εισέβαλαν στα σπίτια, βάζοντας «χέρι» σε χρήματα και κοσμήματα η συνολική λεία των οποίων αγγίζει τα 160.000 ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους «3» ξεκίνησε όταν ο 32χρονος δράστης εντοπίστηκε να κινείται τη Δευτέρα με φορτηγό στο Ηράκλειο και όταν κλήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο προσπάθησε χωρίς να τα καταφέρει να διαφύγει και συνελήφθη. Για δύο ακόμα άτομα έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν, χθες (17.09.2018) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, τριάντα οχτώ (38) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 32 και 36 ετών,  οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 07.09.2017 έως και την 21.08.2018, είχαν διαπράξει συνολικά τριάντα οχτώ (38) κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων από τις οικίες τους και παραβιάζοντάς τις με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων, εισέρχονταν στους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 160.000 ευρώ.

Χθες (17.09.2018) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου εντοπίστηκε ο 32χρονος να κινείται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οποίος σε επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει και συνελήφθη.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου συνεχίζεται η έρευνα για την διακρίβωση της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συνεληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

 

Σχόλια