Ηράκλειο

Πώς θα καταφέρετε να προσαρμοστείτε σε στρεσογόνες καταστάσεις στον εργασιακό χώρο;

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου διοργανώνει και φέτος ομάδα για την αντιμετώπιση του άγχους

Το άγχος και τα προβλήματα ψυχικής υγείας όλο και αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, αφού και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί.

Γι’ αυτό το λόγο, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας στην κοινότητα, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τη λειτουργία Ομάδας Ευαισθητοποίησης στην Αντιμετώπιση του Στρες για Επαγγελματίες Υγείας εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου.

Η ομάδα αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της καλύτερης προσαρμογής σε στρεσογόνες καταστάσεις στο εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον.

Η θεματολογία αφορά σε διαχείριση άγχους και στρατηγικές αντιμετώπισης, βελτίωση επικοινωνίας και επίλυση συγκρούσεων, αύξηση αυτογνωσίας και ενίσχυση αυτοεκτίμησης. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η προσέγγιση της ομάδας είναι γνωστική (θεωρία) και βιωματική (εμπειρικές ασκήσεις, διεργασία ομάδας).

Η ομάδα θα γίνεται και φέτος κάθε δεύτερη Πέμπτη, ώρα 13:00-15:00, στο χώρο του Κ.Ψ.Υ., θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες συναντήσεις και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας είναι η κ. Βασιλάκη Ειρήνη – Έρρικα, Ψυχολόγος PhD.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 19 Οκτωβρίου 2018 μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2810333402 καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) 08:00-15:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια