Ηράκλειο

Λουκέτο μπήκε σε μπαρ-ρεστοράν στη Χερσόνησο

Έλεγχοι ακόμα και σε οχήματα-αντίκες με πλαστές πινακίδες που μετέφεραν νύφες

Εστιατόρια, καφετέριες, βίλες, ξαπλώστρες, “πειρατικά” ταξί, ακόμη και οχήματα-αντίκες με πλαστές πινακίδες που μετέφεραν τις νύφες στον γάμο πιάστηκαν στο δόκανο των “ράμπο”.

Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα εκατοντάδες εξειδικευμένοι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν εξαπολύσει φορολογικό “σαφάρι” στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, επιβάλλοντας από τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και αναστολή λειτουργίας μερικών ημερών σε επιχειρήσεις όπου εντόπισαν φοροδιαφυγή.

Οι φοροελεγκτές πέρασαν από κόσκινο χιλιάδες επιχειρήσεις, ρίχνοντας το βάρος στους πιο τουριστικούς προορισμούς, όπου οι εισπράξεις είναι περισσότερες και αναλόγως μεγαλύτερη και η φοροδιαφυγή.

Λουκέτο σε σε μπαρ-ρεστοράν

Στη Χερσόνησο, μάλιστα, σε μπαρ-ρεστοράν μπήκε προσωρινό 48ωρο λουκέτο για φορολογικές παραβάσεις. Μικτά κλιμάκια ανδρών και γυναικών ελεγκτών, προσποιούμενοι τους τουρίστες, φορώντας μαγιό, βερμούδες, καφτάνια και καπέλα, ξετίναξαν βιβλία εσόδων-εξόδων, ταμειακές μηχανές, άδειες καταστημάτων και έψαξαν εξονυχιστικά κάθε εργαζόμενο αν ήταν δηλωμένος στο ΙΚΑ. Στο Ηράκλειο βρέθηκαν 481 παραβάσεις με ποσοστό 69% παραβατικότητα το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου.

Σχόλια