Ηράκλειο

Θρήνος για τον 16χρονο - Τι είπε ο πρόεδρος του ΟΛΗ για το τραγικό περιστατικό

Η τραγωδία που έλαβε χώρα στο βόρειο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου αλλά και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία και όχι μόνο από την πτώση και τον θάνατο του 16χρονου Πέτρου στο λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμανιού Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Απόλλωνας Φιλιππής στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

«Είναι μία απίστευτη τραγωδία, για την οποία δεν βρίσκω λόγια…», είπε ο κ. Φιλιππής «για ένα παιδί που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να προσέχουμε όλοι ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά».

Ο κ. Φιλιππής τόνισε ότι έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα στον λιμενοβραχίονα από την πλευρά του Οργανισμού, ωστόσο ήδη είναι υπό συζήτηση για το τι μπορεί να γίνει επιπλέον, ώστε να παρθούν επιπλέον μέτρα για να προστατευτούν οι πολίτες.

Όπως τόνισε, όμως, «το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι μέρος όπου πρέπει να βγαίνουν οι περιπατητές. Υπάρχει διάδρομος, υπάρχει σήμανση, υπάρχει κίτρινη γραμμή, που… "βάζει" όρια, μέχρι που πρέπει να βαδίζει ο κόσμος».

Η σήμανση αυτή σύμφωνα με τον κ. Φιλιππή «έγινε ώστε να γνωρίζουν οι περιπατητές πώς πρέπει να βαδίζουν και να προσέχουν για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα».

Ωστόσο όπως τόνισε ήδη έχουν τοποθετηθεί και σκάλες οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, ώστε σε περίπτωση ατυχήματος, που πέσει δηλαδή κάποιος μέσα στη θάλασσα, να μπορέσει να ανέβει από τις συγκεκριμένες σκάλες.

Πρέπει να επανεξετάσουμε, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΗ - μεταξύ άλλων - κάποια πράγματα, μετά από αυτή την τραγωδία, «θα αυξήσουμε τις πινακίδες, ωστόσο η ευθύνη μεταφέρεται και στον καθέναν από εμάς. Πρέπει να προσέχουμε», είπε μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια