Κρίσιμες οι εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ηράκλειο
Κρίσιμες οι εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ελάτε να ψηφίσετε όλοι»: Το κάλεσμα του απερχόμενου προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Νίκου Κοκολάκη στους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νομού

Με το βασικό μήνυμα «ελάτε να ψηφίσετε όλοι», ο απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, απευθύνεται μέσω της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” στους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νομού, κάνοντας λόγο για μια πολύ κρίσιμη εκλογική μάχη, λόγω των πολλών και οξυμμένων προβλημάτων του κλάδου, με τον στόχο της επέκτασης και της υποχρεωτικότητας των συμβάσεων να είναι στην πρώτη θέση διεκδίκησης.

Η εκλογική διαδικασία ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα είναι η τελευταία μέρα για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους πρόσωπα και παρατάξεις, στη διεκδίκηση εκλογής της 13μελούς διοίκησης και των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδος.

Μέχρι στιγμής, η παράταξη “Δημοκρατική Συνεργασία” του Νίκου Κοκολάκη,που έχει τις 11 από τις 13 έδρες της απερχόμενης διοίκησης, και η “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” (ΠΑΜΕ), που έχει τις δύο έδρες της απερχόμενης διοίκησης, είναι οι δύο μονομάχοι στις εκλογές του Σωματείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κοκολάκης έχει αναλάβει χρέη προέδρου τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του Γιώργου Αρετίνη, που για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Μέσω της εφημερίδας μας, ο κ. Κοκολάκης, που υπήρξε, πριν αναλάβει, γενικός γραμματέας του Σωματείου με πρόεδρο τον Γιώργο Αρετίνη, αποκάλυψε την πρόθεσή του να διεκδικήσει, μέσω των εκλογών πια, την εκλογή του στη θέση του προέδρου, ενώ τόνισε ότι «το τελευταίο διάστημα σαν ανανεωμένη διοίκηση δείξαμε δείγματα γραφής. Δείξαμε ότι είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους. Λύσαμε σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν μέσα στους χώρους δουλειάς και υπογράψαμε επιχειρησιακές συμβάσεις με μεγάλα ξενοδοχεία, για μισθούς που έχει διεκδικήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Από ’κει και πέρα, βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα την επέκταση και την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων. Όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε ολόκληρη τη χώρα», όπως λέει ο κ. Κοκολάκης. «Ο μεγάλος μας στόχος είναι κανείς ξενοδοχοϋπάλληλος να μη μείνει χωρίς συλλογική σύμβαση».

Στο σημείο αυτό, ο Νίκος Κοκολάκης τονίζει ότι, πέρα από τη θεσμοθέτηση των συμβάσεων, ο ρόλος του Σωματείου θα επεκταθεί επίσης και στον έλεγχο της εφαρμογής αυτών των συμβάσεων. «Εμείς θέλουμε στις εκλογές που θα γίνουν να έρθουν όλοι, για να μπορέσει το Σωματείο να είναι πιο δυνατό. Διότι, όσο περισσότεροι εργαζόμενοι ψηφίσουν στις εκλογές, τόσο και πιο μεγάλη είναι η δύναμη που παίρνει το Σωματείο μας. Και αυτή τη δύναμη εμείς θα την εκμεταλλευτούμε για το καλό των εργαζομένων».

Η διαδικασία των εκλογών

Για τις ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας θα στηθούν κάλπες σε μεγάλα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου - σύμφωνα με όσα προβλέπει και ο σχετικός νόμος, όπως εξηγεί ο Νίκος Κοκολάκης - για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ίδιων των εργαζομένων. Κάλπες θα στηθούν επίσης και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσει η Εφορευτική Επιτροπή.

Ήδη σε μια πρώτη ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής επισημαίνονται τα εξής: «Η Εφορευτική Επιτροπή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, με πρόεδρο την Κατερίνα Χρυσογέλου, γενική γραμματέα την Ανδρονίκη Τρυπάκη και αντιπρόεδρο τον Ηρακλή Αμαργιανιτάκη, συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή (σ.σ. στις 14/9/2018) και αποφάσισε:

  1. Οι εκλογές του Σωματείου θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 24/9/2018 έως την Παρασκευή 5/10/2018.
  2. Θα δέχεται υποψηφιότητες για τις εκλογές του Σωματείου την Παρασκευή 14/9, το Σάββατο 15/9 και τη Δευτέρα 17/9 (σ.σ. σήμερα) από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ., οπότε και λήγει η κατάθεση των υποψηφιοτήτων».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News