Ηράκλειο

Συνόδευε τον ανήλικο στο αεροδρόμιο για να φύγουν στη Γερμανία

Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο για πλαστογραφία και διευκόλυνση εξόδου

Έναν ανήλικο προσπάθησε να διευκολύνει 20χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να φύγει από τη χώρα, προμηθεύοντας τον με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου στον 20χρονο, αλλά και στον ανήλικο.

Ο 20χρονος συνόδευε τον ανήλικο, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Και οι δύο επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο με προορισμό τη Γερμανία.

Συνελήφθη, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 20χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμο ανήλικο αλλοδαπό και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω 20χρονος αλλοδαπός συνοδεύοντας τον ανήλικο επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια