Ηράκλειο

Συνέδριο Alzheimer - Στο πλευρό όσων έχασαν τη μνήμη τους

Ο Σεπτέμβριος είναι ο Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer

Κάθε τρία δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο διαγιγνώσκεται με άνοια.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 από την «Αλληλεγγύη».

Η Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» συμβάλλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που ζουν με άνοια.

Το Συνέδριο οργανώνεται με στόχο και ελπίδα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άνοια- νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους, με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν:

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ-ΤΡΙΤΗ ΖΩΗ»

Θα πραγματοποιηθεί σε ξεχωριστή αίθουσα, έκθεση φωτογραφίας του μέλους της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, φυσικοθεραπευτή και βραβευμένου καλλιτέχνη φωτογράφου κ. Στέφανου Πατεράκη, με θέμα «ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ-ΤΡΙΤΗ ΖΩΗ».

(Αίθουσα MEZZO, Ξενοδοχείο Galaxy, 27-30 Σεπτεμβρίου 2018, Ηράκλειο)

 

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΦΩΣ στο Alzheimer»

Μουσικοθεατρική παράσταση με γενικό τίτλο «Γνώση και Φως στο Alzheimer» πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 21.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο στην Πύλη Βηθλεέμ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου και θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καταλαγαρίου με ευαισθησία και ενσυναίσθηση για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Σχόλια