Ηράκλειο

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικήτα και τα εγκαίνια της εκκλησίας του στο Μεσοχωριό

Με κάθε λαμπρότητα παρουσία του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριου και πολλών ιερέων, εγκαινιάστηκε η εκκλησία του Αγίου Νικήτα, το Σάββατο, ημέρα της εορτής του Αγίου, στο Μεσοχωριό

Βαθιά συγκίνηση για τον κ. Ιωάννη Βασιλάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε το τάμα της μητέρας του χας Στυλιανής Βασιλάκη, με τα εγκαίνια της εκκλησίας του Αγίου και θαυματουργού Νικήτα, ο οποίος εόρταζε και ανήμερα των εγκαινίων του ναού.  

Τα εγκαίνια της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικού του χωριού Μεσοχωριό - και ανήκει στην ομώνυμη ενορία - έγιναν παρουσία πολλών ιερέων, ενώ παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας καθώς και φορείς της πολιτείας.

Ήταν ένα τάμα, μία υπόσχεση στον θαυματουργό Άγιο Νικήτα, που είχε δώσει η κ. Στυλιανή Βασιλάκη (χήρα), που ωστόσο την ολοκλήρωσή του ανέλαβε ο γιος Ιωάννης Βασιλάκης.

Η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε το 2007, δειλά - δειλά, πρώτα με τις απαραίτητες άδειες, ενώ η πρώτη θεία λειτουργία τελέστηκε το 2016 και μετά από δύο χρόνια, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, έλαβαν χώρα τα εγκαίνιά της από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο.

Στο μυστήριο των εγκαινίων επίσης συμμετείχε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας, Παρθένιος και πολλοί ακόμα ιερείς.

Επίσης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Φωτογραφίες: Εμμανουήλ Μπορμπουδάκης

Σχόλια