default-image

Τραγικά κενά στην Ειδική Αγωγή - Εμπόδια στην ισότιμη εκπαίδευση

Ηράκλειο
Τραγικά κενά στην Ειδική Αγωγή - Εμπόδια στην ισότιμη εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις ελλείψεις στην εκπαιδευτική κοινότητα με το πρώτο κουδούνι

Τραγικές ελλείψεις που ορθώνουν απροσπέλαστα εμπόδια στο δικαίωμα για ισότιμη εκπαίδευση καταγράφονται και φέτος στα Ειδικά σχολεία τα οποία παραμένουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό που θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία τους.

Με σοβαρά κενά σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό άνοιξε και το ΕΕΕΚ Ηρακλείου με τον διευθυντή του σχολείου να τονίζει ότι οι ελλείψεις δεν στέκονται εμπόδιο απλώς στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια των παιδιών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση τοποθέτηση του αναγκαίου προσωπικού αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο.

Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης πάντως διαβεβαιώνει ότι καμία θέση δεν θα μείνει κενή με την τοποθέτηση του προσωπικού που έχει ζητηθεί να γίνεται άμεσα.

Πολυάριθμα είναι όμως τα κενά και στην παράλληλη στήριξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και των οικογενειών τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News