default-image

Τσικανδηλάκης: Εάν εμπλέκονται φαρμακοποιοί σε παράνομες συνταγογραφήσεις θα τιμωρηθούν

Κρήτη
Τσικανδηλάκης: Εάν εμπλέκονται φαρμακοποιοί σε παράνομες συνταγογραφήσεις θα τιμωρηθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη θέση του φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου για την υπόθεση κατευθυνόμενης συνταγογράφησης φαρμάκων.

Έτοιμοι να φθάσουν «το μαχαίρι στο κόκαλο», εμφανίζονται τα μέλη του Δ.Σ του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου αναφορικά με την υπόθεση κατευθυνόμενης συνταγογράφησης φαρμάκων από γιατρό του Βενιζελείου και την ενδεχόμενη εμπλοκή φαρμακοποιών, μελών του Φ.Σ Ηρακλείου.

«Προς το παρόν δεν παίζουμε με εικασίες. Εφόσον όμως αποδειχθεί ότι υπάρχει εμπλοκή συναδέλφων, θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, θα οδηγηθούν στο Πειθαρχικό και θα ζητηθεί η παραδειγματική τιμωρία τους,» ανέφερε συγκεκριμένα στο neakriti.gr ο Γιάννης Τσικανδηλάκης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Μάλιστα το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σχετικά με ιατρό του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, στο ιατρείο του οποίου βρέθηκαν σακούλες με φάρμακα για συγκεκριμένους ασθενείς του, που έφεραν την επωνυμία ιδιωτικών φαρμακείων του Ηρακλείου, και δεδομένου ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, που είναι παράνομη και τιμωρείται από τον νόμο, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου ζητά από τους αρμόδιους φορείς την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και, εφόσον εμπλέκονται ιδιώτες φαρμακοποιοί-μέλη του Συλλόγου μας, να ενημερωθούμε ούτως ώστε να πράξουμε τα από τον νόμο προβλεπόμενα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News