Τι θα γίνει τελικά με τις ταυτότητες των νεκρών που βρήκαν στα σκουπίδια

Κρήτη
Τι θα γίνει τελικά με τις ταυτότητες των νεκρών που βρήκαν στα σκουπίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτοικοι στο χωριό Πατσίδερος είχαν εντοπίσει στους κάδους δημόσια έγγραφα που φυλάσσονταν στην παλιά κοινότητα.

Μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημεριδα  “Νέα Κρήτη” της υπόθεσης με τις ταυτότητες νεκρών που κατέληξαν στα σκουπίδια στο χωριό Πατσίδερος, φαίνεται ότι βρίσκεται λύση για την τύχη των εγγράφων. Συγκεκριμένα, στο σχολείο απ’ όπου είχε γίνει η εκκαθάριση των εγγράφων αυτών με τη συναισθηματική αξία (εκλογικά βιβλιάρια, βεβαιώσεις κατοχής ζώων, αστυνομικές ταυτότητες) αποφασίστηκε να επιστρέψουν, με τη διαφορά ότι θα δημιουργηθεί γραφείο Τοπικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Πλεύρης επισκέφτηκε το χωριό, όπου ομολογουμένως επικρατεί ,μετά τα γεγονότα και τη δημοσιότητα που έλαβαν, αναστάτωση και συνομίλησε με μέλη της τοπικής κοινωνίας αλλά και τον Θωμά Χριστοδουλάκη, που πρώτος ανακάλυψε την ταυτότητα του πατέρα του στα σκουπίδια και έκανε την καταγγελία στην εφημερίδα μας.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε τα χαρτιά να φυλαχτούν ξανά στο σχολείο και κατόπιν θα γίνει μια διαλογή από ειδική επιτροπή που θα ορίσει ο Δήμος, σε περίπτωση που κάποια έγγραφα χρειαστεί να καταστραφούν με τρόπο που ορίζει ο νόμος. Πλέον, ο χώρος θα αποτελέσει γραφείο του Τοπικού Συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος του χωριού. Ο υπόλοιπος χώρος θα χρησιμοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και όποιον πολίτη το επιθυμεί. Πάντως, μεθαύριο Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση των εγγράφων στο σχολείο, αφού πρώτα υπάρξουν έγγραφες αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές, όμως, είναι δύσκολο να βγουν εντός δύο ωρών ή μίας μέρας και απαιτείται χρόνος, γιατί πρέπει να γίνει Συμβούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News