default-image

Λόγω καύσωνα τίθεται ανάγκη για υπερωριακή απασχόληση

Ηράκλειο
Λόγω καύσωνα τίθεται ανάγκη για υπερωριακή απασχόληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά από την Διεύθυνση της Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκε απόφαση με την οποία εξαιτίας καύσωνα που προβλεπόταν το μήνα Σεπτέμβριο, κρίνονταν επιβεβλημένη η συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης για τους μόνιμους υπαλλήλους του τμήματος ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ 3ης Δημοτικής Κοινότητας μηνός Σεπτεμβρίου 2018.

Το θέμα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Νέα Κρήτη και όπως επισημαίνεται, η απόφαση, έχει ανέβει στη “Διαύγεια” και το τμήμα για το οποίο γίνεται λόγος είναι αρμοδιότητας της αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη.

Στην απόφαση, που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 70764/24.8.2018, αναφέρεται ότι λαμβάνονται υπ’ όψιν και οι «έκτακτες, επείγουσες και εποχικές ανάγκες που θα δημιουργηθούν κατά τον μήνα Σεπτέμβριο του 2018, οι οποίες επιβάλλουν την απασχόληση προσωπικού του τμήματος ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ 3ης Δημοτικής Κοινότητας πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπουμε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που κατ’ επανάληψη εμφανίζονται την αναφερόμενη χρονική περίοδο, θα οδηγήσουν στην ανάγκη να παραμείνουν ανοικτά τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του τμήματος κατά τις απογευματινές ώρες, για την εξυπηρέτηση και υποδοχή όλων των πολιτών.

Ως εκ τούτου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο προσωπικό εργάζεται σε πενθήμερη βάση, με ωράριο απασχόλησης από 7:30 π.μ. έως 3:30 μ.μ.

Οι αίθουσες των εντευκτηρίων των τριών Κέντρων (Τάλως, Θέρισος, Δειλινά) του τμήματος είναι κλιματιζόμενες και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες σε περιόδους καύσωνα.

Συγκροτείται συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης για το προσωπικό του τμήματος ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ 3ης Δημοτικής Κοινότητας. Η δαπάνη που θα προκύψει θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του ΚΑ 15.6012, του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2018».

Το neakriti.gr επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη που ανέφερε συγκεκριμένα: "Πρόκειται για μια πρόβλεψη που εντάσσεται σε καθαρά υπηρεσιακή διαδικασία, τυπικού χαρακτήρα και την οποία προβλέπεται να κάνουμε κάθε μήνα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News