Έρχονται επιπλέον πρόσφυγες στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Έρχονται επιπλέον πρόσφυγες στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη σύμβαση στη Λότζια παρουσία του εκπροσώπου της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ

H νέα σύμβαση για το 2019 ανάμεσα στην Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και την αναπτυξιακή Ηρακλείου υπεγράφη σήμερα παρουσία του εκπροσώπου της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρκ στο Ηράκλειο.

Ο κ. Λεκλέρκ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή για την εξέλιξη του προγράμματος «Εστία» στην Κρήτη, χαρακτηρίζοντας το νησί ως υπόδειγμα, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την κρητική φιλοξενία η οποία είναι έμπρακτη τόσο στον αριθμό των ατόμων που έχουν εγκατασταθεί αλλά και για το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που απολαμβάνουν.

Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν μια νέα αρχή, εξελίσσονται, ενώ το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει στοχεύει στη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εξασφάλιση πρόσβασης στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε πλέον όσοι επιλέγουν να παραμείνουν στην Κρήτη να αποκτήσουν αυτονομία.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύμβαση που υπογράφεται ύψους 2.630.000 €. Αφορά σε συνολικά 1.100 θέσεις, ενώ αυτή τη στιγμή στην Κρήτη φιλοξενούνται 809 άτομα, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να προωθηθούν στο νησί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κύριος Λεκλέρκ χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ανησυχητική την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και αναφέρθηκε στις εικόνες σοκ από τον καταυλισμό στη Μόρια που κάνουν το γύρο του κόσμου, υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα είναι 3000 άτομα για τα οποία έχει αρθεί το καθεστώς απαγόρευσης μετακίνησης ώστε να προωθηθούν σε διαμερίσματα και κάμπ την κεντρική Μακεδονία και την Αττική όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής

«Υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνηση, είναι επείγουσα ανάγκη. Ελπίζω όπως ανέφερε ο κύριος Λεκλέρκ στα τέλη Σεπτέμβρη ως τα μέσα Οκτώβρη 2.000 άτομα να έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News