Climathon Ηράκλειο: Πολίτες προτείνουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή

Ηράκλειο
Climathon Ηράκλειο: Πολίτες προτείνουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Climathon Heraklion : «Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής»

Στην πόλη μας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη διοργάνωση Climathon για την Κρήτη.

Με γενικό τίτλο Climathon Heraklion : «Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» η συνάντηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ποια η συμβολή των Climathons

Τα Climathons είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που οργανώνονται από το Climate-KIC, και μπορούν να θεωρηθούν πλέον παγκόσμιο κίνημα, καθώς τέτοιες δράσεις λαμβάνουν χώρα σε μεγάλα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο.

Σε αυτά ενεργοί πολίτες συγκεντρώνονται και συζητούν για ένα 24ώρο προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στην πόλη τους και να προτείνουν λύσεις.

Το  Climate-KIC είναι μια Ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας, και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Για την πόλη του Ηρακλείου τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ομάδα Κοινωνικό-Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας του Ι.Τ.Ε και ο  Δήμος Ηρακλείου.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Climathon Heraklion  και το  τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για προεγγραφή και κράτηση θέσης δείτε στο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/15PkTFawrWr8GN5CdLcSI-mrIcxm-F8IkZK0DrWMXPUI/edit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News