«Βραχυκύκλωσε» το δίκτυο – Χωρίς ρεύμα περιοχές του Ηρακλείου

Ηράκλειο
«Βραχυκύκλωσε» το δίκτυο – Χωρίς ρεύμα περιοχές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζί με τις μπόρες και τα αστραπόβροντα ήρθαν και τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ

Στα σκοτάδια έχουν μείνει δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις από τις Μαλάδες μέχρι το Αβδού. Πολίτες επικοινώνησαν με το neakriti.gr για να εκφράσουν την οργή και το θυμό τους αφού για ακόμη μία φορά οι κεραυνοί «έριξαν» το δίκτυο της ΔΕΗ.

«Δεν έχουμε ρεύμα από τις 5 το πρωί στα χωριά Μοχό, Αβδού και Γωνιές» αναφέρει με έκδηλο τον εκνευρισμό στη φωνή του ο κ. Εμμανουήλ Νιράκης από το Αβδού.

«Από τις 5 το πρωί το ρεύμα ήρθε για δέκα λεπτά κι έτσι έβαλα σε λειτουργία τα μηχανήματα για να ζυμώσω το ψωμί της ημέρας» λέει ο κ. Νιράκης που διατηρεί φούρνο και συνεχίζει τονίζοντας ότι «μετά από δέκα λεπτά το ρεύμα κόπηκε με αποτέλεσμα το ζυμάρι μου να είναι για πέταμα».

Κι όμως τα προβλήματα δε σταματούν εδώ για τον φούρναρη. Στην προσπάθειά του να βρει έναν αρμόδιο ή έστω έναν υπάλληλο για να δηλώσει τη βλάβη και να μεταφερθεί συνεργείο της ΔΕΗ για την αποκατάστασή της ο άνθρωπος… περιμένει στο ακουστικό του.

«Πήρα τηλέφωνο σε ένα τετραψήφιο. Δεν απάντησε κανείς. Βρήκα τηλέφωνα της ΔΕΗ στα κεντρικά στην Αθήνα. Από εκεί μου έδωσαν το τηλέφωνο νησιωτικής περιοχής όπου ανήκει η Κρήτη. Από εκεί με παρέπεμψαν στο σταθερό του κ. Βαρδουλάκη, υπεύθυνου της ΔΕΔΗΕ. Στο τηλέφωνο απάντησε η γραμματέας του η οποία με παρέπεμψε στο τετραψήφιο που καλούσα αρχικά και στο οποίο δεν απαντά κανείς».

Σκοτάδι και αναμονή στο ακουστικό και στις Μαλάδες

Ανάλογα προβλήματα, όχι μόνο με τις βλάβες που προκάλεσαν οι βροχές στο δίκτυο της ΔΕΗ, αλλά και τα ατελείωτα τηλεφωνήματα καταγγέλλει ο κ. Αντώνης από τις Μαλάδες «Δεν έχουμε ρεύμα εδώ και τέσσερεις ώρες» λέει. «Τηλεφωνούμε στον τετραψήφιο αριθμό που έχουν δώσει… περιμένουμε ατελείωτα... ένας άνθρωπος να μην μας πει μια κουβέντα; Στον Τσίπρα θα τηλεφωνήσουμε»!

Η μπόρα ήρθε, τα αστραπόβροντα μας θύμισαν το Χειμώνα, οι δρόμοι που πλημμύρισαν ότι κάποιοι απλά χαζεύουν από την καρέκλα που κάθονται, ενώ οι κεραυνοί για άλλη μία φορά προκάλεσαν ζημιές στο περίφημο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Η απάντηση της ΔΕΗ

Τη δική του εκδοχή αναφορικά με τα όσα καταγγέλλουν οι αναγνώστες δίνει ο κ. Ιωάννης Βρέντζος, μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών Υπαλλήλων ΔΕΗ.

Πιθανότατα η βλάβη, σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο οφείλεται στην κακοκαιρία ωστόσο δεν γνωρίζει πόσες ώρες θα χρειαστούν τα ειδικά συνεργεία της ΔΕΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν σε περιοχές του Ηρακλείου.

Αναφορικά με όσα υποστηρίζουν οι αναγνώστες για το μπέρδεμα στις τηλεφωνικές γραμμές ο κ. Βρέντζος ανέφερε:

«Το 1050 είναι μία γραμμή που ελέγχετε από την Αθήνα και καταγράφονται όλες οι βλάβες. Αμφισβητώ όσα υποστηρίζουν οι αναγνώστες. Ας καλέσουν το 2810.378300 διότι το 1050 ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και πολλές εταιρείες δεν το υποστηρίζουν ως τετραψήφιο αριθμό. Από το σταθερό του Ηρακλείου θα τους δώσουν έναν άλλο εξαψήφιο αριθμό τηλεφώνου το οποίο ανήκει στα κεντρικά της Αθήνας και υποστηρίζεται από όλες τις εταιρείες τηλεφωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News