Ηράκλειο

Οργισμένη επιστολή των κατοίκων για τη μετονομασία οδού στον Πόρο

Έντονα ενοχλημένοι είναι οι κάτοικοι της οδού Κονίτσης στον Πόρο οι οποίοι διαφωνούν με την απόφαση μετονομασίας της οδού Κονίτσης σε οδό Φαίδων Βαρδαβά. 

Πρόκειται μάλιστα για μια εξέλιξη, την οποία πληροφορήθηκαν οι δημότες στη διάρκεια του ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, καθώς όπως υποστήριξαν δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση από τη δημοτική αρχή προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους, με τους ίδιους τώρα να αποστέλλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Λότζια.

«Επειδή πιστεύουμε ότι οι δημότες δεν είναι μόνο για να συνεισφέρουν στα έσοδα του Δήμου αλλά και για να συμμετέχουν στα κοινά, νομίζουμε ότι θα έπρεπε να είχαμε ερωτηθεί ή τουλάχιστον ενημερωθεί για ένα θέμα που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα μας», αναφέρουν οι κάτοικοι της οδού Κονίτσης σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής:

«Εάν λοιπόν ο κατά τα άλλα σεβαστός και αγαπητός εκλιπών αντιδήμαρχος προσέφερε κάτι σπουδαίο και έπρεπε να αφιερωθεί το όνομα του σε ένα δρόμο, θα ήταν πιο δόκιμο να είναι η οδός Λυκούργου όπου και το πατρικό του σπίτι και όπου εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχουν οι ιδιοκτησίες των αδερφών του και καμία επιχείρηση. Άλλωστε γνωρίζοντας το χαρακτήρα του και το χαμηλό προφίλ του πιστεύουμε ότι δεν θα ήθελε να μας δημιουργήσει μια τέτοια αναστάτωση.

Γι' αυτό ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να πράξετε το σωστό.

Κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η μετονομασία της οδού Κονίτσης σε Φαίδων Βαρδαβά θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και μια μίνι αναστάτωση στους επαγγελματίες οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη για νέα φυλλάδια, κάρτες και όχι μόνο.

Επιπλέον, όπως σημειώνουν κάτοικοι «σπάει» το μπλοκ της ιστορικότητας δρόμων στην ευρύτερη περιοχή.

Κάτοικοι της οδού Κονίτσης προτείνουν άλλη οδό για τη μετονομασία σε οδό Φαίδων Βαρδαβά, αναμένοντας τώρα τη στάση που θα κρατήσει η δημοτική αρχή».

"Η Ενορία δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες"

Την ίδια στιγμή η Ενορία Αγίου Γεωργίου Πόρου με ανοιχτή επιστολή προς τα ΜΜΕ και το Λαό του Ηρακλείου επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τη στάση της διαχωρίζοντας τη θέση της από την εν λόγω πρόταση του Αντιδημάρχου για μετονομασία της οδού Κονίτσης στον Πόρο σε Φαίδωνα Βαρδαβά. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά «η Ενορία Αγίου Γεωργίου Πόρου ουδέποτε αιτήθηκε τη μετονομασία της οδού «Κονίτσης» και δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες».

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια