Ηράκλειο

«Χρυσή» συμφωνία για την πορεία του τυποποιημένου κρητικού ελαιολάδου

Νέα εποχή για τη συνεταιριστική οργάνωση  – «Ένα πάντρεμα» που θα ωφελήσει τους παραγωγούς

«Χρυσή» θεωρείται η συμφωνία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, η οποία  έρχεται να δημιουργήσει στο εξής  νέα δεδομένα στην αγορά του τυποποιημένου ελαιόλαδου της Κρήτης, δίνοντας νέα ώθηση στο προϊόν, προς όφελος κυρίως των ίδιων των παραγωγών.

Το βράδυ της Τρίτης, η διοίκηση της ΕΑΣΗ έδωσε το «πράσινο» φως, για συνένωση δυνάμεων με τις δυνάμεις του παγκοσμίως γνωστού τυποποιητή, Μιχ. Αλμπαντάκη ο οποίος προχωρά στη δημιουργία νέας εταιρείας με την Ένωση Ηρακλείου, εντάσσοντας στο δυναμικό του τώρα και το τυποποιητήριο ελαιόλαδου της ΕΑΣΗ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, θα συμβάλλει μέσα και από τα δικά του δίκτυα πωλήσεων για τις εξαγωγές των συνεταιριστικών ελαιόλαδων «Κνωσός», «Κονάκι» και άλλων «σημάτων» που ανήκουν στη συνεταιριστική οργάνωση.

«Όλα γίνονται για το σήμα "Κνωσός" το οποίο φαίνεται να ανοίγει πραγματικά τώρα τα φτερά του για την παγκόσμια αγορά».

κ. Στρατάκης

 

Μάλιστα, με τη νέα ελαιοκομική περίοδο, το νέο επιχειρηματικό σχήμα στην αγορά του ελαιόλαδου θα αρχίσει να παρουσιάζει προς τους παραγωγούς συγκεκριμένες παροχές και λίγο αργότερα η ΕΑΣΗ θα δώσει και την «κάρτα αγρότη» μέσω της οποίας θα απολαμβάνουν καλύτερες τιμές στις πωλήσεις τους και εκπτώσεις στις αγορές τους!

Τη συμφωνία αυτή επικύρωσε με την απόφαση που έλαβε προχθές το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΗ, που δηλώνει πανέτοιμο να σηκώσει το βάρος μιας νέας εποχής για τη συνεταιριστική οργάνωση, μετά την απεμπλοκή της από βαρίδια του παρελθόντος, χάρη στη σανίδα σωτηρίας που της παρείχε η Τράπεζα Πειραιώς μέσα από το σχέδιο διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα όπως εξήγησε  ο κ. Στρατάκης, η επωνυμία θα παραμείνει στην ΕΑΣΗ. «Όλα γίνονται για το σήμα "Κνωσός" το οποίο φαίνεται να ανοίγει πραγματικά τώρα τα φτερά του για την παγκόσμια αγορά».

 

Σχόλια